FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umro Slavko Kovač, dugogodišnji glavni urednik časopisa "15 dana"

ZAGREB, 11. rujna 2005. (Hina) - Dugogodišnji glavni urednikilustriranog časopisa za umjetnost i kulturu "15 dana" Slavko Kovačumro je jučer u Zagrebu u 73. godini života od zatajenja srca.
ZAGREB, 11. rujna 2005. (Hina) - Dugogodišnji glavni urednik ilustriranog časopisa za umjetnost i kulturu "15 dana" Slavko Kovač umro je jučer u Zagrebu u 73. godini života od zatajenja srca.

Slavko Kovač je u časopisu "15 dana" od 1965. do 1997. objavljivao i svoje ilustrirane feljtone pod zajedničkim (nad)naslovom Pješčane ure naše kulture. Manji dio svojih tekstova objavio je pod pseudonimom Martin Feldman u rubrici Kroz sito i sitnozor.

Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu filozofiju i povijest. Prije tri godine objavio je knjigu svojih tekstova "Daleko od Bostona - Trešnjevačke teke".

Na poziv uredništva tadašnjeg III. programa Radio Zagreba sudjelovao je u ciklusu emisija pod zajedničkim naslovom "Hrvatski esej 1990.-1991.". Kovačev esej "Novo pokoljenje" objavljen je 1991. u posebnoj publikaciji Radio Zagreba, a preveden je i na njemački jezik te objavljen u časopisu Društva hrvatskih književnika Most - The Bridge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙