FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"National Geographic" bez fotografije na naslovnici

WASHINGTON, 18. kolovoza 2005. (Hina/AP) - "National Geographic",američki časopis poznat po dobrim fotografijama, prvi put od 1988.godine će objaviti jedan broj bez fotografije na naslovnici.
WASHINGTON, 18. kolovoza 2005. (Hina/AP) - "National Geographic", američki časopis poznat po dobrim fotografijama, prvi put od 1988. godine će objaviti jedan broj bez fotografije na naslovnici.

Rujansko izdanje časopisa bit će posvećeno samo jednoj temi, a na naslovnici će stajati naslov "Afrika" a ispod toga "što god da ste mislili razmislite ponovno".

Zamisao za takvu naslovnicu došla je od novog urednika Chrisa Johnsa koji je proteklih 30 godina radio kao fotograf i dugo je vremena proveo u Africi.

"Afrika nije jedno mjesto", rekao je Johns. "Ona je milijun mjesta. Mislili smo da samo jednom fotografijom ne možemo na pravi način predstaviti Afriku", dodao je.

Časopis je uveo fotografiju na naslovnici 1943. godine a tu tradiciju prekinuo je samo 1988. godine kada je taj poznati magazin slavio 100 godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙