FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ankete: Berlusconi gubi na izborima

RIM, 11. rujna 2005. (Hina/AR) - Desni centar talijanskog premijeraSilvija Berlusconija u zaostatku je, prema najnovijem ispitivanjujavnog mišljenja u Italiji, za 9 posto glasova u odnosu na oporbenilijevi centar čelnika Romana Prodija, objavljuje danas na prvojstranici list Corriere della Sera.
RIM, 11. rujna 2005. (Hina/AR) - Desni centar talijanskog premijera Silvija Berlusconija u zaostatku je, prema najnovijem ispitivanju javnog mišljenja u Italiji, za 9 posto glasova u odnosu na oporbeni lijevi centar čelnika Romana Prodija, objavljuje danas na prvoj stranici list Corriere della Sera.

Ispitivanje je na uzorku od 800 Talijana provela ustanova IREF, studijski centar, a predsjednik Zastupničkog doma i predstavnik demokršćanske unije UDC u koaliciji desnog centra, Pierfedninando Casini izjavljuje kako su podaci vjerodostojni, odraz su raspoloženja u Italiji. Dakle, kada bi se sada izašlo na izbore Berlusconi bi izgubio, ali prema tom ispitivanju čak je 37 posto Talijana neodlučno, ne znaju za koga bi glasovali.

Unija lijevog centra bivšeg predsjednika Europske komisije Romana Prodija dobila bi 36 posto glasova, a Berlusconijeva Kuća sloboda bi dobila 27 posto glasova. Zbog toga unutar desnog centra ima i onih koji bi kao premijerskog kandidata na izborima u proljeće 2006. godine rado vidjeli upravo Casinija.

Corriere della Sera objavljuje i procjene drugih ustanova za ispitivanje javnog mišljenja i prema svim anketama vladajući desni centar gubi izbore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙