FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Natjecanje drvosječa na Danima slavonske šume

NAŠICE, 10. rujna 2005. (Hina) - U Našicama je danas svečano otvorenfestival Dani slavonske šume, koji traje od četvrtka do nedjelje, asredišnji događaj bit će otvoreno prvenstvo za profesionalne drvosječe"Hrvatskih šuma" po službenim disciplinama, nakon čega će se natjecatii amateri.
NAŠICE, 10. rujna 2005. (Hina) - U Našicama je danas svečano otvoren festival Dani slavonske šume, koji traje od četvrtka do nedjelje, a središnji događaj bit će otvoreno prvenstvo za profesionalne drvosječe "Hrvatskih šuma" po službenim disciplinama, nakon čega će se natjecati i amateri.

U ime pokrovitelja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, festival je otvorio pomoćnik ministra Mioljub Stojanović. On je pohvalio izbor ovogodišnje teme festivalskog okruglog stola koji se bavio biogorivima.

Vizija Republike Hrvatske je da do 2030. osigura barem 15 posto ukupne potrošnje primarne energije iz biomase i otpada kako bi se približila svjetskom prosjeku. Hrvatska ima značajan šumski i poljoprivredni potencijal pa se očekuje da bi biogorivo moglo dobiti važniju ulogu u proizvodnji energije, kazao je Stojanović. Dodao je da je korištenje biomase u ruralnim područjima jedan od projekata za koji su zatražena sredstva iz pretpristupnih fondova Europske unije - SAPARD, što bi u Hrvatskoj trebalo ubrzati proces korištenja obnovljivih izvora kao energenata

Član Uprave "Hrvatskih šuma", organizatora festivala, Mato Štimac izrazio je zadovoljstvo što je festival, koji je obnovljen 2001., prerastao okvir lokalne manifestacije.

Mnoge su našičke udruge i društva gostima grada, u kulisi parka obitelji Pejačević, nastojala što bolje dočarati slavonsku šumu i gastronomsku ponudu tog kraja, pa su organizirane brojne izložbe, "Šaranijada", škola jahanja, natjecanje u kuhanju čobanca i streličarstvu te brojni drugi sadržaji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙