FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin želi razvoj ruskih i grčkih gospodarskih odnosa

PORTO-CARRAS, 8. rujna 2005. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik VladimirPutin, koji je u četvrtak navečer iz Berlina doputovao u Grčku ukratak radni posjet, naglasio je u Porto-Carrasu (na sjeveru Grčke) daželi potaknuti razvoj gospodarskih odnosa Rusije i Grčke, "uglavnom napodručju energetike i visoke tehnologije".
PORTO-CARRAS, 8. rujna 2005. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik Vladimir Putin, koji je u četvrtak navečer iz Berlina doputovao u Grčku u kratak radni posjet, naglasio je u Porto-Carrasu (na sjeveru Grčke) da želi potaknuti razvoj gospodarskih odnosa Rusije i Grčke, "uglavnom na području energetike i visoke tehnologije".

Tijekom kratkih izjava za novinare, zajedno s grčkim premijerom Kostasom Karamanlisom Vladimir Putin je izjavio da bi "ponajprije htio razgovarati o suradnji dviju zemalja na području energije i visoke tehnologije".

"Ostvarimo li te planove, moći ćemo izvoziti plin u treće zemlje, Europsku uniju i drugdje", dodao je Putin podsjećajući i na plan električne mreže koja će napajati treće zemlje.

"Moramo poticati i projekt naftovoda", dodao je podsjećajući na dogovor o naftovodu koji ide od Kaspijskog jezera do grčke luke Alexandroupolis, prema turskoj granici i prolazi kroz Bugarsku.

Putin i Caramanlis najavili su da će razgovarati i o ciparskom pitanju, situaciji na zapadnom Balkanu i odnosima EU i Rusije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙