FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U požaru izgorjela talijanska jahta

ZAGREB, , 22. kolovoza 2005. (Hina) - U uvali Pribinja na otoku Hvarukasno sinoć izbio je požar na talijanskoj jahti "Angelen Doves",intervenirali su pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD)Hvar sa dva vozila, te djelatnici policijske postaje Hvar i Lučkekapetanije, ali usprkos naporima jahta je izgorjela, izvijestio jejutros Državni centar 112.
ZAGREB, , 22. kolovoza 2005. (Hina) - U uvali Pribinja na otoku Hvaru kasno sinoć izbio je požar na talijanskoj jahti "Angelen Doves", intervenirali su pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Hvar sa dva vozila, te djelatnici policijske postaje Hvar i Lučke kapetanije, ali usprkos naporima jahta je izgorjela, izvijestio je jutros Državni centar 112.

Požar je planuo oko 22 sata, a ubrzo jahta se pretvorila u plamteću buktinju sa tisuću litara nafte u rezervoarima i plinskom bocom.

Zato je zapovjednik DVD Hvar oko 23 sata tražio od policije da iz uvale Pribinje udalji ljude iz kuća za odmor, te da se maknu druge brodice vezane u uvali.

Također je odlučeno je da se vatrogasci angažiraju na zaštiti okoliša u uvali, jer jahti nije bilo spasa.

Jahta inače ima sedam članova posade, no svi su prije izbijanja požara otišli na kopno, na večeru.

Brod je djelomice potonuo oko ponoći, ali nastavio je gorjeti do 3,05 sati, da bi potpuno potonuo oko 3,40 sati.

Dva rezervoara sa po 500 litara nafte odvučena su na obalni žal, tako da nema opasnosti od zagađenja.

Pripadnici DVD Hvar i Lučke kapetanije nastojali su ograničiti moguću štetu od izlijevanja nafte, a lučke vlasti poduzele su sve druge potrebne mjere za takve slučajeve.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙