FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Haški muzej dao 10 milijuna eura za Rubensa i Van Ruisdaela

DEN HAAG, 8. rujna 2005. (Hina/AP) - Haški muzej Mauritshuis nabavioje dvije slike majstora iz 17. stoljeća, rijedak noćni prizor PeteraPaula Rubensa i pejzaž Jacoba van Ruisdaela, za ukupno deset milijunaeura, objavila je u četvrtak glasnogovornica muzeja.
DEN HAAG, 8. rujna 2005. (Hina/AP) - Haški muzej Mauritshuis nabavio je dvije slike majstora iz 17. stoljeća, rijedak noćni prizor Petera Paula Rubensa i pejzaž Jacoba van Ruisdaela, za ukupno deset milijuna eura, objavila je u četvrtak glasnogovornica muzeja.

Slike su u tome malenu muzeju u srijedu navečer prikazane samo odabranim gostima, među ostalima i donatorima koji su sudjelovali u kampanji prikupljanja novca.

Muzej je za Rubensa platio šest milijuna njujorškoj trgovini umjetninama Otta Naumanna, a Van Ruisdael je kupljen na dražbi u londonsome Sotheby'su za četiri milijuna, rekla je glasnogovornica Antia Wiersma.

Mauritzhuis je prije dvije godine nabavio dva Rubensova portreta za kolekciju u kojoj su i Vermeerova Djevojka s bisernom naušnicom i nekoliko najpoznatijih Rembrandtovih djeva.

Ulje Stara dama i dječak sa svijećama stajalo je više od šezdeset posto više nego prije dvije godine kada ga je Sotheby's prodao američkom kolekcionaru Alfredu Baderu za nešto manje od dva i pol milijuna britanskih funta, što je tada bilo 3,6 milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙