FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Većina saveznih njemačkih država produljila bi radno vrijeme trgovina - istraživanje

BERLIN, 8. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Većina od 16 njemačkih saveznihdržava ukinut će zakone kojima se regulira radno vrijeme trgovinatijekom radnog tjedna i subotama ako konzervativci pobijede na općimparlamentarnim izborima, zakazanim za 18. rujna, pokazali su rezultatijedne ankete, objavljeni u četvrtak.
BERLIN, 8. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Većina od 16 njemačkih saveznih država ukinut će zakone kojima se regulira radno vrijeme trgovina tijekom radnog tjedna i subotama ako konzervativci pobijede na općim parlamentarnim izborima, zakazanim za 18. rujna, pokazali su rezultati jedne ankete, objavljeni u četvrtak.

Konzervativne stranke CDU/CSU i liberalni demokrati (FDP) kao njihov tradicionalni koalicijski partner kazali su da će u slučaju izborne pobjede do siječnja 2006. ukinuti zakone kojima se propisuje radno vrijeme trgovina, te da će tu regulativu prepustiti saveznim državama.

Najnovije istraživanje javnog mnijenja pokazuje da njihovo vodstvo posustaje, što ukazuje da bi mogli biti gurnuti u "veliku koaliciju" sa svojim rivalima, vladajućim socijaldemokratima (SDP).

Istraživanje Berliner Zeitunga provedeno u devet država, uključujući najnnogoljudniju Sjevernu Rajnu-Westfaliju, pokazalo je da su one spremne prepustiti vlasnicima trgovina da sami odrede sami radno vrijeme od ponedjeljka do subote, ostavljajući mogućnost da rade 24 sata. No, nedjeljom i praznicima trgovine će biti zatvorene.

Trenutno radno vrijeme propisuje savezna vlada u Berlinu, a trgovinama je dozvoljeno poslovati od šest ujutro do osam navečer od ponedjeljka do subote.

Ekonomisti ukazuju da bi liberalnije radno vrijeme imalo tek ograničeni utjecaj na promet u maloprodaji budući da njemački potrošači oklijevaju s potrošnjom s obzirom na strahove od sigurnosti radnih mjesta i njihovih budućih dohodaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙