FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Guvernerica Louisiane traži 40.000 vojnika

BATON ROUGE, 1. rujna 2005. (Hina/AFP) - Guvernerica LouisianeKathleen Blanco zatražila je u četvrtak da se pošalje 40.000 vojnika uNew Orleans koji je pogodio uragan Katrina i u kojemu je zavladaokaos.
BATON ROUGE, 1. rujna 2005. (Hina/AFP) - Guvernerica Louisiane Kathleen Blanco zatražila je u četvrtak da se pošalje 40.000 vojnika u New Orleans koji je pogodio uragan Katrina i u kojemu je zavladao kaos.

"Imat ćemo onoliko vojnika koliko nam je potrebno i onoliko dugo koliko to bude potrebno", rekla je na konferenciji za tisak, dodavši da je zatražila "najmanje 40.000" vojnika.

Gradonačelnik New Orleansa Ray Nagin uputio je u četvrtak "očajnički SOS" radi pružanja pomoći 15.000 do 20.000 žrtava pogođenih uraganom Katrina koji su se sklonili u gradski Kongresni centar, izvijestila je televizija CNN.

"Trenutačno se u Centru više ne mogu osigurati higijenski uvjeti ni sigurnost i nemamo više čime prehraniti 15 do 20.000 ljudi", rekao je gradonačelnik u priopćenju koje je objavila televizija.

Prema iskazima svjedoka, nekoliko je osoba ustrijeljeno u središtu grada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙