FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 11 posto više gostiju

SPLIT, , 11. kolovoza 2005. (Hina) - Na području Splitsko-dalmatinskežupanije u 35 njezinih turističkih mjesta boravi trenutno oko 105.000registriranih gostiju, što je u odnosu na prošlu godinu povećanje 11posto.
SPLIT, , 11. kolovoza 2005. (Hina) - Na području Splitsko-dalmatinske županije u 35 njezinih turističkih mjesta boravi trenutno oko 105.000 registriranih gostiju, što je u odnosu na prošlu godinu povećanje 11 posto.

Direktor Ureda Županijske turističke zajednice u Splitu Mili Razović napominje da tom broju treba dodati i znatan broj neprijavljenih gostiju koji, unatoč pooštrenim mjerama i inspekciji, ima.

Najviše turista, po tim podacima, je u Baškoj Vodi (oko 8000), te u Gradcu, općenito na Makarskoj rivijeri. Zanimljivo je da je u gradu Hvaru, turističkom rekorderu, danas registrirano 6720 gostiju, što je na prošlogodišnjoj razini.

Najviše gostiju je iz Češke, Slovačke, Poljske, Mađarske, Slovenije, Austrije, Njemačke... a ove godine pravo iznenađenje u srednjoj Dalmaciji priredili su Francuzi, kojih je po svim dalmatinskim mjestima i otocima znato više nego prošlih godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙