FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin protiv stranog miješanja u bivše sovjetske republike

LONDON, 6. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Strani pritisci za reformama ubivšim sovjetskim republikama mogli bi te azijske države pretvoriti ukaotične "banana republike", upozorio je u utorak ruski predsjednikVladimir Putin.
LONDON, 6. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Strani pritisci za reformama u bivšim sovjetskim republikama mogli bi te azijske države pretvoriti u kaotične "banana republike", upozorio je u utorak ruski predsjednik Vladimir Putin.

Prema njegovim riječima, zapadne vlade griješe kada podupiru nevladine udruge koje su prošle godine zagovarale promjene tijekom "narančaste revolucije" u Ukrajini.

"Mi nismo protiv promjena u bivšem Sovjetskom savezu, ali se pribojavamo da će te promjene biti kaotične i da će se stvoriti banana republike u kojima vlada najjači i najglasniji", objasnio je Putin u razgovoru za britanski The Times.

Stoga nije čudo, nastavio je Putin, da je načelnik ureda ukrajinskog predsjednika Viktora Juščenka u ponedjeljak napustio svoju dužnost u znak prosvjeda protiv sve veće korupcije među visokim dužnosnicima.

Iako neki ruski dužnosnici tvrde da prodemokratski pokreti u bivšim sovjetskim republikama predstavljaju zapadnu urotu protiv Ruske federacije, kako bi se potkopao utjecaj Moskve u svijetu, Putin odbacuje takvo stajalište.

Ruski je predsjednik također odbacio mogućnost promjene ustava kako bi se i treći put kandidirao za predsjednika.

"Ne, neću biti u predsjedničkoj utrci 2008. godine, niti ćemo mijenjati ustav", kazao je Putin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙