FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Merkel u predizbornoj kampanji neovlašteno koristila hit Rolling Stonesa?

BERLIN, 22. kolovoza 2005. (Hina) - Njemačka Kršćansko demokratskaunija (CDU) i njezina predsjednica i kandidatkinja za kancelarskufotelju na predstojećim prijevremenim izborima u Njemačkoj AngelaMerkel mogli bi imati problema zbog neovlaštene uporabe hita "RollingStonesa" "Angie" tijekom predizborne kampanje, javljaju njemačkimediji u ponedjeljak.
BERLIN, 22. kolovoza 2005. (Hina) - Njemačka Kršćansko demokratska unija (CDU) i njezina predsjednica i kandidatkinja za kancelarsku fotelju na predstojećim prijevremenim izborima u Njemačkoj Angela Merkel mogli bi imati problema zbog neovlaštene uporabe hita "Rolling Stonesa" "Angie" tijekom predizborne kampanje, javljaju njemački mediji u ponedjeljak.

"Mi smo neugodno iznenađeni činjenicom da nas nitko nije upitao za dozvolu", priopćio je predstavnik za tisak "Rolling Stonesa" kako je objavio britanski dnevnik "Observer".

"Da su nas pitali rekli bismo ne", zaključio je glasnogovornik Stonesa.

CDU-ov predizborni stožer odbacuje optužbe te navodi da su sva pitanja vezana uz prava na izvođenja "Angie" riješena s njemačkom udrugom za zaštitu autorskih i izvođačkih prava (GEMA).

Logo "Angie" krasi i predizborne majice CDU-ove mladeži.

Njemački mediji bez obzira na pitanja prava izvođenja drže da sama "Angie" svojim više manje melankoličnim ugođajem baš ne pristoji želji CDU-ovih predizbornih stratega da od pomalo sive i monotone Angele Merkel učine pop zvijezdu. Osim toga kako nadalje primjećuju komentari, tekst "Angie", koji opisuje kraj jedne ljubavne priče, svojim stihovima poput "Angie nije li došlo vrijeme da se oprostimo" ili " Svi naši snovi su se izjalovili" baš ne širi samouvjerenost i optimizam kao što to priželjkuje CDU-ov vrh.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙