FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Schroeder pobjednik TV dvoboja

BERLIN, 4. rujna 2005. (Hina) - Njemački kancelar Gerhard Schroederizašao je kao uvjerljivi pobjednik predizbornog TV dvoboja skandidatkinjom demokršćanske oporbe za mjesto kancelarke AngeleomMerkel, održanim u nedjelju uvečer.
BERLIN, 4. rujna 2005. (Hina) - Njemački kancelar Gerhard Schroeder izašao je kao uvjerljivi pobjednik predizbornog TV dvoboja s kandidatkinjom demokršćanske oporbe za mjesto kancelarke Angeleom Merkel, održanim u nedjelju uvečer.

U ispitivanjama javnog mišljenja TV postaje RTL provedenih odmah nakon TV dvoboja 54 posto ispitanih je Schroedera ocijenilo kao pobjednika. Prema istim rezultatima kao pobjednika TV dvoboja kandidatkinju oporbe Merkel vidi 31 posto ispitanih. Slični rezultati zabilježeni su i u ispitivanjima javnog mišljenja ostalih TV postaja.

Gerhard Schroeder posebice je sakupio bodove po kriterijima uvjerljivost i osobni utisak dok je protukandidatkinja Merkel po mišljenju ispitanih kompetentnija osoba po gospodarskim pitanjima.

Njemački kancelar je žestoko kritizirao socijalnu politiku svoje konkurentice. "Politika Unije CDU/CSU je nesocijalna", izjavio je Schroeder.

Angela Merkel se posebice okomila na gospodarski učinak sedmogodišnje vlade Gerharda Schroedera porast nezaposlenosti. "U posljednjih sedam godina ova je zemlja dovedena na rub propasti", zaključila je predsjednica Kršćansko demokratske unije (CDU).

Ukupno 13 posto ispitanih je izjavilo da će ishod TV dvoboja izvršiti odlučni utjecaj na to koju stranku će na prijevremenim parlamentarnim izborima 18. rujna birati.

Današnji dvoboj između Angele Merkel i Gerharda Schroedera je drugi predizborni dvoboj u njemačkoj povijesti. Politički događaj su istovremeno prenosile četiri najajače TV postaje: državne ARD i ZDF i privatne RTL i Sat1. Sa procjenjenih 22 milijuna gledatelja TV dvoboj između Schroedera i Merkel je jedan od najgledanijih TV događaja u povijesti njemačke televizije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙