FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka: Stripom protiv nacističke propagande

BERLIN, 29. kolovoza 2005. (Hina) - U sklopu borbe protiv rastućegdesnog ekstremizma u njemačkim školama, tamošnje su vlasti izdalestrip koji bi trebao ukazati na štetnost neonacističke propagande,objavljeno je u ponedjeljak u Duesseldorfu.
BERLIN, 29. kolovoza 2005. (Hina) - U sklopu borbe protiv rastućeg desnog ekstremizma u njemačkim školama, tamošnje su vlasti izdale strip koji bi trebao ukazati na štetnost neonacističke propagande, objavljeno je u ponedjeljak u Duesseldorfu.

Strip bi kroz pustolovine glavnog junaka Andija trebao školarcima u dobi od 14 do 18 godina jednostavno i pristupačno približiti pojmove poput demokracije i pravne države.

"U tom uzrastu čisti tekstovi u kojima se objašnjavaju ovako komplicirani sadržaji ne pokazuju nikakav uspjeh pa smo stoga posegnuli za medijem stripa", objasnio je ministar unutarnjih poslova savezne pokrajine Sjeverne Rajne-Vestfalije Ingo Wolff (Slobodna demokratska stranka FDP).

No, država na području propagande u njemačkim školama kaska za desnoekstremnim strankama. Tako se Nacionalno demokratska stranka Njemačke (NPD) već godinama propagira ispred osnovnih i srednjih škola dijeleći materijale i CD-ove s pjesmama desnoekstremnog sadržaja.

U šest mjeseci ove godine više od polovinu delikata s desnoradikalnom pozadinom u Njemačkoj počinile su osobe mlađe od 25 godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙