FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ATP Cincinnati: Ljubičić izgubio od Santoroa nakon tri sata

ZAGREB/CINCINNATI, 15. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski tenisač IvanLjubičić izgubio je dvoboj 1. kola 2.45 milijuna dolara vrijednog ATPturnira iz "Masters serije" u Cincinnatiju, bolji od njega je nakongotovo tri sata igre bio Francuz Fabrice Santoro sa 6-7 (4), 7-6(7),7-5.
ZAGREB/CINCINNATI, 15. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić izgubio je dvoboj 1. kola 2.45 milijuna dolara vrijednog ATP turnira iz "Masters serije" u Cincinnatiju, bolji od njega je nakon gotovo tri sata igre bio Francuz Fabrice Santoro sa 6-7 (4), 7-6(7), 7-5.

Ljubičić je odlično otvorio meč i činilo se kako neće imati većih problema. Oduzeo je servis Santorou odmah na startu i vrlo brzo stigao do vodstva 3-0, te je imao i jednu priliku za vodstvo od 4-0. Prvi vodstvu od 5-2 imao je još jednu priliku za novi "break", bila je to ujedno i njegova prva set-lopta, no uporni Francuz se uspio izvući i odmah u sljedećoj igri oduzeti servis Ljubičiću. Zanimljivo, Ljubičić je u prva četiri gema na svoj servis izgubio tek dva boda, da bi prilikom servisa za set potpuno popustio. U "tie-breaku" prvoga seta naš je tenisač odjurio na 6-1 uz tri "mini-breaka", no zatim je dozvolio Santorou da se približi na 6-4, da bi ipak realizirao ukupno petu set-loptu.

I u drugom setu Ljubičić je krenuo bolje, ali nije uspio iskoristiti "break-loptu" odmah u prvoj igri. Kod rezultata 4-5 Ljubičić je uspio spastiti 15-40 na svoj servis, odnosno dvije set-lopte za Santoroa, te potom osigurati "tie-break". No, u toj odlučujućoj igri drugoga seta niti jednom nije bio u prednosti. Uspio je spasiti još tri vezane set-lopte Francuza kod 3-6, pa još jednu kod 6-7, no pri rezultatu 7-7 kada je imao priliku servisom stići do meč-lopte ponovno nije imao dovoljno koncentracije, a Santoro je zatim ipak uspio privesti set kraju iskoristivši sedmu set-loptu.

Početkom trećega seta Ljubičić je uspio spasiti 15-40 na svoj servis, da bi kod vodstva 4-3 osigurao "break-loptu". Nažalost, nije ju iskoristio, da bi kod rezultata 5-5 izgubio je svoj početni udarac. Ipak, kada je Santoro servirao za meč, Ljubičić je stigao do 15-40, odnosno dvije prilike i za treći "tie-break". Nažalost, niti jednu nije uspio pretvoriti u gem, te je iskusni Francuz osigurao prolazak u 2. kolo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙