FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požari u Portugalu pod kontrolom

LISABON, 27. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - U Portugalu i u subotu trajestanje pripravnosti zbog požara gdje je sedam u petak navečerrekativiranih požara svladano u noći, objavili su vatrogasci.
LISABON, 27. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - U Portugalu i u subotu traje stanje pripravnosti zbog požara gdje je sedam u petak navečer rekativiranih požara svladano u noći, objavili su vatrogasci.

"Niti jedan požar nije aktivan" i mobilizirana su 152 vatrogasca, navela je u subotu ujutro u priopćenju Državna vatrogasna i služba civilne zaštite.

Ministarstvo poljoprivrede je u subotu proglasilo "maksimalnu" opasnost u tri okruga na sjeveru zemlje i "jako visoku" u 9 ostalih okruga sjevera i središta zemlje.

Prema prognozi očekuje se blagi porast temperatura koja bi trebala prijeći 30 stupnjeva, a još se uvijek ne predviđa kiša u toj zemlji pogođenoj najgorom sušom od 1945. godine.

Od početka godine šumski požari su opustošili između 180.000 i 221.000 hektara vegatacije u Portugalu. Petnaest osoba je poginulo od kojih deset vatrogasaca u požarima koji su prisilili na evakuacije više desetaka sela.

Stotinjak kuća i blizu 500 poljoprivrednih imanja je izgorjelo. Od siječnja je uhićeno oko 120 mogućih piromana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙