FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Humanitarna utrka "Terry Fox Run" na Jarunu 11. rujna

ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Humanitarna utrka "Terry Fox Run",namijenjena prikupljanju novca za istraživanje raka, održat će se 11.rujna na zagrebačkom Jarunu, a prihod od akcije bit će darovanOnkološkom odjelu Klinike za dječje bolesti iz Klaićeve, rečeno je nadanašnjoj konferenciji za novinare.
ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Humanitarna utrka "Terry Fox Run", namijenjena prikupljanju novca za istraživanje raka, održat će se 11. rujna na zagrebačkom Jarunu, a prihod od akcije bit će darovan Onkološkom odjelu Klinike za dječje bolesti iz Klaićeve, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

"Terry Fox Run" trči se svake godine u cijelom svijetu u čast mladića Terrya Foxa koji je 1980. umro od raka. Nakon što je ostao bez noge Terry je, želeći prikupiti novac za liječenje, krenuo na utrku po Kanadi nazvavši je "Maratonom nade". Nije je istrčao do kraja jer je umro u 22. godini, pošto je pretrčao pola zemlje.

U njegovu čast utrka je postala tradicionalna u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskih veleposlanstava održava se i u 67 zemalja svijeta.

Pokroviteljica utrke na Jarunu predsjednikova je supruga Milka Mesić, a organiziraju je, uz kanadsko veleposlanstvo, Hrvatska liga protiv raka, Uprava Jaruna i hotel The Regent Esplanade Zagreb.

U sklopu akcije organizirana je prigodna prodaja majica s logom akcije, u Shoe Bee Do dućanu u Gajevoj po cijeni od 50 kuna, a od 1. rujna će se moći kupiti i na Info pultu na Jarunu.

Osim utrke, 11. rujna će se na Jarunu održati i koncert Radija 101, a bit će otvoreno i "Terry Fox Run selo" gdje će sponzori prodavati svoje proizvode a sav prihod darovati u humanitarne svrhe.

Kanadska veleposlanica u Zagrebu Stefanie Beck izjavila je kako je od raznih donatora već prikupljeno 200 tisuća kuna.

Predsjednik Hrvatske lige za borbu protiv raka Damir Eljuga naveo je da u svijetu od raka godišnje obolijeva 10 milijuna ljudi, a umire sedam milijuna. Procjenjuje se da će 2020. u svijetu od raka godišnje obolijevati 15 milijuna ljudi.

U Hrvatskoj pak godišnje od raka oboli 25 tisuća, a umre 13 tisuća ljudi.

Prošle godine u humanitarnoj akcijom "Terry Fox Run" prikupljeno je 240 tisuća kuna za Onkološki odjel u Klaićevoj, a organizatori se nadaju da će ove godine prikupiti više od 500 tisuća kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙