FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21sat.
ZAGREB, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je poslijepodne da ga je grčka policija službeno izvijestila da je uhićen odbjegli hrvatski tajkun Hrvoje Petrač, za kojim je putem Interpola raspisana međunarodna potraga. MUP ističe da će od grčkih vlasti Ministarstvo pravosuđa i formalno zatražiti izručenje Hrvoja petrača. Ministarstvo pravosuđa pokreće postupak za izručenjem nakon što od hrvatskog Interpola zaprimi službenu obavijest da je tražena osoba uhićena u inozemstvu. Glasnogovornik Vlade Ratko Maček, na upit novinara u Gdanjsku kazao je kako "vlada neće komentirati vijesti o uhićenju Hrvoja Petrača, no da se samo može reći da se sve točke Akcijskog plana ispunjavaju". Petračev odvjetnik Marijan Pedišić nije htio ništa komentirati prije nego što dobije službene informacije.

SLAVONSKI BROD - Za vrijeme poslijepodnevnog posjeta dijelu poplavljenih područja u Brodsko-posavskoj županiji predsjednik Republike Stjepan Mesić komentirao je današnje uhićenje Hrvoja Petrača, koji je u bijegu od otmice maloljetnog sina generala Vladimira Zagorca u veljači prošle godine. Mesić je kazao da je to samo "dokaz da hrvatske službe, i ako najbolje rade, same ne mogu učiniti puno ako je bjegunac u nekoj drugoj zemlji". Dodao je da sko druge zemlje i njihove službe surađuju s našima, onda je rezultat upravo ovakav. Na novinarsko pitanje očekuje li da će uskoro biti riješen i slučaj generala Gotovine, odgovorio je kako se "nada da će to biti riješeno jer bijeg se ne isplati".

KARLOVAC - Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin izjavio je danas u Karlovcu da će svaka policijska uprava u državi dobiti svoju "samostalnost, prava i odgovornost", čime će se, kako je rekao, prekinuti "negativna centralizacija u kojoj se sve odlučivalo u Zagrebu". Kirin je to izjavio nakon današnjeg sastanka proširenog kolegija MUP-a, koji, uz ministrove suradnike, čini svih dvadeset načelnika policijskih uprava. Dodao je da policija treba napraviti zaokret k "preventivnom djelovanju" te uspostaviti bolju suradnju s lokalnim vlastima koje treba uključiti u rješavanje problema.

ZAGREB - Ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić danas je s načelnikom Općine Vir i ravnateljicom Zavoda za prostorno uređenje Zadarske županije dogovorila hitno usklađivanje prostornog plana Vira s prostornim planom Zadarske županije i Uredbom o uređenju i zaštiti zaštićenog obalnog područja, što među ostalim znači da će se građevinska područja Općine Vir smanjiti za 30 posto, priopćeno je iz Ministarstva. Što se tiče bespravno sagrađenih objekata Vira, koji je nazvan "simbolom divlje gradnje u Hrvatskoj" na sastanku u Ministarstvu je dogovoreno da će se prioritetno uklanjati oni bespravni objekti koje se nalaze na pomorskom dobru, u koridorima infrastrukture, u zonama druge namjene te protivno planu Općine Vir iz 3003.

ZAGREB - Građani će od sutra struju plaćati pet posto skuplje nego do sada, a mjesečni računi za električnu energiju, prema izračunima Hrvatske elektroprivrede, u prosjeku će kućanstvima porasti za osam do 10 kuna. Vlada je odluku o poskupljenju struje i to pet posto za građanstvo, a šest posto za gospodarstvo donijela početkom kolovoza.

ZAGREB - Zakon o posebnom porezu na kavu, prema kojemu ubuduće sva kava na hrvatskom tržištu mora biti obilježena posebnim markicama Ministarstva financija, stupa sutra na snagu. Sva kava koja se trenutno nalazi na policama trgovina i nije označena markicama moći će se tako prodavati do kraja rujna, a nakon tog roka sva kava morat će biti označena markicama, doznaje se u Ministarstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙