FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tajfun Talim opustošio Tajvan, najmanje dvoje poginulih, 39 ozlijeđenih

TAIPEI , 1. rujna 2005. (Hina/dps) - Tajfun Talim u četvrtak jeopustošio veći dio Tajvana, paraliziravši zračni i kopneni promet teonemogućivši odlazak na posao i u škole, a za sada je poznato da sunajmanje dvije osobe poginule te da ih je 39 ozlijeđeno, prenosesvjetske agencije.
TAIPEI , 1. rujna 2005. (Hina/dps) - Tajfun Talim u četvrtak je opustošio veći dio Tajvana, paraliziravši zračni i kopneni promet te onemogućivši odlazak na posao i u škole, a za sada je poznato da su najmanje dvije osobe poginule te da ih je 39 ozlijeđeno, prenose svjetske agencije.

Talim je jutros u 7.30 po lokalnom vremenu najprije pogodio sjeveroistočni dio Tajvana uz obilnu kišu i vrlo snažne vjetrove, a zatim i preostali dio zemlje. "Brzina vjetra smanjuje se, no razorna snaga tajfuna još će se neko vrijeme osjećati nad Tajvanom", izvijestio je Središnji ured za informacije o vremenu.

Nakon prolaska tajfuna bez električne energije ostalo je 1,4 milijuna domova, a opskrba vodom onemogućena je stanovnicima 620.000 domaćinstava.

Zračni i kopneni promet prekinuti su, a vlasti se nadaju da će djelomično biti uspostavljeni tijekom dana. Prognostičari upozoravaju da se Talim, nakon što je opustošio Tajvan kreće prema jugoistočnoj obali Kine gdje je već evakuirano oko 600.000 stanovnika.

Posebno je ugrožena pokrajina Fujian, gdje se udar tajfuna očekuje u četvrtak popodne ili navečer. Nakon toga se, prema predviđanju stručnjaka, do subote predviđa postupno slabljenje i prestanak djelovanja tajfuna.

Snažna oluja pogodila je u četvrtak i središnji dio Vijetnama od čijih je posljedica poginulo devet osoba, među kojima dvoje djece, izvijestile su su utorak lokalne vlasti. Oluja je već u srijedu najsnažnije zahvatila vijetnamske pokrajine Ha Tinh i Nghe An. Ondje je poplavljeno oko 14.000 hektara polja zasađenih rižom, a materijalna šteta procjenjuje se u milijunima dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙