FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: Otvorena izložba Bogomila Karlavarisa

RIJEKA,31. kolovoza 2005.(Hina) - Izložba slika i kolaža BogomilaKarlavarisa postavljena u povodu 80. godine umjetnikova životaotvorena je večeras u riječkoj galeriji "Mali salon".
RIJEKA,31. kolovoza 2005.(Hina) - Izložba slika i kolaža Bogomila Karlavarisa postavljena u povodu 80. godine umjetnikova života otvorena je večeras u riječkoj galeriji "Mali salon".

Na izložbi pod nazivom "Poruke" predstavljeno je osam ulja na platnu iz raznih razdoblja umjetnikova stvaranja te 26 panoa s kolažima.

Ove kolaže, kako je navela povjesničarka umjetnosti Nataša Ivančević, Karlavaris stvara usporedno sa svojim slikarskim ciklusima od 1975. Na njima se tehnikom fotomontaže i kolažiranja fotografija i novinskih isječaka osvrće kritički na društvo ili samo nastoji postići određenu estetsku kvalitetu.

Bogomil Karlavaris je završio Akademiju likovnih umjetnosti u Beogradu nakon čega se zapošljava na Višoj pedagoškoj školi u Novome Sadu. Usporedno započinje sa samostalnim izlaganjem. Početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća preselio se u Kastav, pokraj Rijeke, a nakon toga je počeo raditi na riječkom Pedagoškom fakultetu kao profesor.

Uz njegov slikarski opus, ističe se i njegov značajan doprinos u pedagogiji likovnih umjetnosti, između ostaloga i kao autora udžbenika i priručnika za likovni odgoj mladeži svih uzrasta.

Organizator izložbe je riječko Hrvatsko društvo likovnih umjetnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙