FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Londonski gradonačelnik pred stegovnim mjerama radi vrijeđanja novinara Židova

LONDON, 31. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Londonski gradonačelnik KenLivingstone bit će stegovno saslušan radi uspoređivanja jednognovinara Židova sa čuvarom u nacističkom koncentracionom logoru,izjavio je u utorak glasnogovornik engleskog odbora za poštivanjenormi, tijela koje nadzire rad dužnosnika lokalnih uprava.
LONDON, 31. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Londonski gradonačelnik Ken Livingstone bit će stegovno saslušan radi uspoređivanja jednog novinara Židova sa čuvarom u nacističkom koncentracionom logoru, izjavio je u utorak glasnogovornik engleskog odbora za poštivanje normi, tijela koje nadzire rad dužnosnika lokalnih uprava.

Na saslušanju, predviđenom za prosinac, utvrdit će se je li se popularni 60-godišnji londonski gradonačelnik prema drugim osobama odnosio s nepoštovanjem i naštetio ugledu svojeg ureda, dodao je glasnogovornik.

Tijelo koje će sprovesti saslušanje odlučit će o mogućim stegovnim mjerama ako se utvrdi da je Livingstone prekršio pravila ponašanja londonskih vlasti.

Ukoliko se utvrdi da je kriv, Livingstone može dobiti zabranu obnašanja dužnosti na pet godina, ukor ili se može zatražiti da se ispriča novinaru. Procjenjuje se, međutim, kako nije vjerojatno da će mu biti zabranjeno obnašanje gradonačelničke dužnosti.

Livingstone, poznat po svojoj otvorenosti, na prethodnom je saslušanju priznao da je Olivera Finegolda, izvjestitelja londonskog Evening Standarda, u prosincu 2004. usporedio s nacističkim stražarom.

Livingstone, koji je radi svojih ljevičarskih stajališta nazvan i "Crveni Ken", poznat je po tome što ne bira riječi, a jednom je predsjednika SAD-a Georgea W. Busha nazvao "najvećom prijetnjom životu na zemlji".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙