FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP u veslanju: Hrvatski osmerac mora u repesaž

ZAGREB/GIFU, 30. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski osmerac nije se uspioplasirati u finale Svjetskog veslačkog prvenstva u japanskom Gifuu.
ZAGREB/GIFU, 30. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski osmerac nije se uspio plasirati u finale Svjetskog veslačkog prvenstva u japanskom Gifuu.

Za šest mjesta u finalu bori se 12 posada, a Hrvati su u današnjim kvalifikacijama bili posljednji, šesti, u svojoj skupini. Za pobjedničkom posadom Njemačke zaostali su više od deset sekundi. Nijemci su na prošlogodišnjim OI u Ateni bili četvrti, a u Japan su došli sa tri nova imena.

U finale su išli samo pobjednici skupina. U našoj grupi to su bili Nijemci, a u drugoj su slavili olimpijski pobjednici Amerikanci, koji su zadržali polovicu članova posade koja je u Ateni osvojila zlato.

Svi ostali, pa tako i naši veslači, finale će pokušati izboriti kroz repesaž, koji je na rasporedu sutra. Našima će protivnici u repesažu biti olimpijski viceprvaci Nizozemci, finalisti OI Francuzi, te Rusi i Poljaci. Nizozemci su kompletno promijenili posadu u odnosu na OI Ateni, dok Francuzi imaju tri nova veslača.

U drugoj skupini repesaža nalaze se Bjelorusi, finalisti OI Kanađani, Talijani, Britanci i Rumunji. U finale će ići po dvije prvoplasirane posade iz svake skupine repesaža.

Hrvatski osmerac na SP u Gifuu čine Petar Milin, Milan Ražov, Frane Niseteo, Jure Mrduljaš, Oliver Martinov, Hrvoje Marić, Marko Dragičević, Branimir Vujević i kormilar Silvijo Petriško.

osmerac, kvalifikacije:

1. Njemačka 5:36.68

2. Rusija 5:38.79

3. Kanada 5:39.73

4. Nizozemska 5:40.55

5. Bjelorusija 5:40.70

6. Hrvatska 5:47.00

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙