FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kalajakaši veslali od Savudrije od Prevlake

DUBROVNIK, 2. kolovoza 2005. (Hina) - Ulaskom u dubrovačku Staru lukutročlana je ekspedicija uspješno završila jedinstvensportsko-promocijski podvig. Marija Mačešić, Dragan Krajcer i NevenKalac u kajacima su preveslali hrvatski dio Jadrana od Savudrije doPrevlake tj. od njegove najsjevernije do najjužnije točke.
DUBROVNIK, 2. kolovoza 2005. (Hina) - Ulaskom u dubrovačku Staru luku tročlana je ekspedicija uspješno završila jedinstven sportsko-promocijski podvig. Marija Mačešić, Dragan Krajcer i Neven Kalac u kajacima su preveslali hrvatski dio Jadrana od Savudrije do Prevlake tj. od njegove najsjevernije do najjužnije točke.

To je prvi zabilježeni kontinuirani i samostalni,bez pratnje ili pomoći sa strane, prijelaz Jadrana u povijesti hrvatskog veslanja. Hrabroj i upornoj trojki za ovaj je podvig trebalo točno 20 dana, podijeljenih na dnevne dionice od oko 40 kilometara.

Kajakaši nisu slijedili obalu vec su 'krstarili' otocima tako da su putem prošli Cres, Lošinj, Silbu, Ist, Dugi Otok, Kornate, Brač, Hvar, Mljet i Elafite. Ukupno su preveslali 750 kilometara, a od Brača su im se pridružili i Milena Šijan i Daniel Lacko. Svojom "jadranskom odisejom" kajakaši su osim sportskog izazova ovim projektom željeli skrenuti pozornost na ovaj u nas zanemareni, a vrlo perspektivan i iznimno zanimljiv oblik sportskog turizma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙