FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Svijet - za utorak, 30. kolovoza

ZAGREB, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za utorak, 30. kolovoza.
ZAGREB, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 30. kolovoza.

BRUXELLES - Drugog dana posjeta Europskom parlamentu ministrica vanjskih poslova Kolinda Grabar-Kitarović razgovarat će s potpredsjednikom Europskog parlamenta Ingom Friedrichom, predsjednikom Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta Elmarom Brokom, izvjestiteljem za Republiku Hrvatsku u Odboru za vanjske poslove Europskog parlamenta Hannesom Swobodom, te Berndom Posseltom, izvjestiteljem EPP-ED skupine za Republiku Hrvatsku u Odboru za vanjske poslove. Ministrica će se obratiti i članovima Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta na temu trenutačnih političkih i gospodarskih prilika u Hrvatskoj, te o povratku izbjeglica i imovine i regionalnoj suradnji.

BEOGRAD - Obitelji nestalih osoba s prostora bivše Jugoslavije okupit će se pred hrvatskim veleposlanstvom u Beogradu i predstavništvom UNMIK-a u povodu Međunarodnog dana nestalih osoba. Iz udruge obitelji nestalih, predstavnicima hrvatskog veleposlanstva i UNMIK-a bit će predan popis s imenima osoba nestalih na teritoriju Hrvatske i Kosova.

DEN HAAG - Žalbeno vijeće Haškog suda (ICTY) objavit će presudu u slučaju admirala Miodraga Jokića, nepravomoćno osuđenog na 7 godina zatvora za napad na Dubrovnik u 1991. godini.

DEN HAAG - Završne riječi u predmetu "Halilović".

DEN HAAG - Nastavlja se suđenje bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću.

VARŠAVA - Drugi dan međunarodne konferencije posvećene 25. godišnjici osnivanja Solidarnosti. Na skup su pozvani predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso, bivši češki predsjednik Vaclav Havel i njemački predsjednik Horst Koehler.

BUDIMPEŠTA - Sastanak premijera zemalja članica Višegradske skupine (Mađarska, Češka, Poljska, Slovačka).

JERUZALEM - Visoki predstavnik Europske unije za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana završava posjet Izraelu i palestinskim područjima. Solana će nakratko posjetiti i Bejrut.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Srđan Baković

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Duška Gerić Koren

Tel. **385-1-4808-645

Fax: **385-1-4808-822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙