FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Barroso upozorava Bugarsku da joj istječe vrijeme za reforme

BRUXELLES, 29. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Predsjednik Europskekomisije Jose Manuel Barroso upozorio je Bugarsku u ponedjeljak da tojzemlji istječe vrijeme za pokretanje reformi potrebnih da izbjegneodgodu njezina pristupa Europskoj uniji za 2008. godinu.
BRUXELLES, 29. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso upozorio je Bugarsku u ponedjeljak da toj zemlji istječe vrijeme za pokretanje reformi potrebnih da izbjegne odgodu njezina pristupa Europskoj uniji za 2008. godinu.

Barroso je zatražio od novog bugarskog premijera Sergeja Staniševa, koji je na prvi službeni posjet inozemstvu otputovao u sjedište EU-a, da osigura da se gospodarske i političke reforme koje je parlament prihvatio doista i provedu.

"Važno je ne samo donijeti zakone nego je važno da se novi zakoni i provedu", rekao je Barroso nakon razgovora sa Staniševim.

"Mi Bugarsku jako želimo što prije u EU-u, ali vrijeme istječe", rekao je Barroso na konferenciji za tisak.

Stanišev je ponovio da će njegova vlada učiniti sve što može kako bi izbjegla odgodu pristupa. "Članstvo u EU-u naš je najviši prioritet", izjavio je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙