FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovački Atlas prvo polugodište završio s gubitkom

ZAGREB, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Turistička agencija Atlas d.d. izDubrovnika prvih je šest ovogodišnjih mjeseci završila sa 3,5 milijunagubitka u poslovanju, za razliku od istog lanjskog razdoblja kada jegubitak iznosio 1,02 milijuna kuna, podaci su iz polugodišnjegfinancijskog izvješća te agencije s Zagrebačke burze.
ZAGREB, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Turistička agencija Atlas d.d. iz Dubrovnika prvih je šest ovogodišnjih mjeseci završila sa 3,5 milijuna gubitka u poslovanju, za razliku od istog lanjskog razdoblja kada je gubitak iznosio 1,02 milijuna kuna, podaci su iz polugodišnjeg financijskog izvješća te agencije s Zagrebačke burze.

Osnovni uzrok lošijeg ovogodišnjeg rezultata je, kako iz te agencije navode u komentaru izvješću, pad prihoda u segmentu izleta od 25 posto u odnosu na lani.

U vezi toga napominju da su prošle godine tijekom drugog tromjesečja upravo s izletničkim uslugama ostvarili iznimno velik opseg prihoda radeći ih u korist samo jednog inozemnog partnera. No, kako je taj posao bio jednogodišnjeg karaktera nije ga, dodaju, bilo moguće nadomjestiti tijekom istog razdoblja ove godine, pa je stoga i ukupni polugodišnji poslovni rezultat negativan.

Ukupni poslovni prihodi Atlasa u prvoj polovici ove godine od 81,03 milijuna kuna za 3,2 posto su manji nego u lanjskih šest mjeseci, što je pratio i 'blagi' pad ukupnih rashoda od 0,3 posto, na 84,5 milijuna kuna.

Po podacima iz izvješća, prihodi Atlasa od prodaje u zemlji u šest su mjeseci ove godine iznosili 25,6 milijuna kuna, što je u odnosu na lani porast od 29,2 posto, ali su kod prihoda od prodaje u inozemstvu zabilježili pad od 15,6 posto, na 45,4 milijuna kuna.

Iz Atlasa u izvješću naglašavaju da su u ukupnim prihodima najviše 'sudjelovale' ture, kojima je ostvareno 25 posto tih prihoda.

Slijede izleti s udjelom u ukupnim prihodima od 22 posto, transferi (morem i kopnom) sa 9 posto, vlastiti (Atlasovi) aranžmani sa 8 posto, te incentivi i kongresi sa po 8 posto. Prihodi od ostalih usluga su u ukupnim prihodima, navode, sudjelovali sa 21 posto.

Kod ukupnih šestomjesečnih rashoda najveći se dio, 62,7 posto ili 53,04 milijuna kuna, odnosilo na materijalne i troškove prodane robe, koji su u odnosu na lani smanjeni 4,4 posto.

Kod troškova osoblja zabilježili su porast od 3,2 posto, na 15,7 milijuna kuna.

Agencija Atlas u većinskom je, 74,95 postotnom vlasništvu lihtenštajnske tvrtke Sutivan Investment Anstalt, koja je dio Lukšić Grupe.

U Hrvatskoj posluju putem mreže od četiri regionalna operativna centra, 10 poslovnica, 13 predstavništava i devet pridruženih tvrtki/agencija u Hrvatskoj i inozemstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙