FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 28. kolovoza 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 28. kolovoza 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

VARAŽDIN - U susretu 6. kola hrvatskog nogometnog prvenstva Rijeka je u Varaždinu pobijedila Varteks 4:1 (0:1). Pogotke za Rijeku postigli su Sharbini (58, 75, 79) i Krpan (86), dok je strijelac za Varteks bio Jolić (14). Domaćin je od 44. minute igrao bez isključenog Vukman.

ODSIJEK - U posljednjem susretu 6. kola hrvatskog nogometnog prvenstva Osijek je u Gradskom vrtu pobijedio Inter 1:0. Strijelac je bio Ružak (85).

GOETEBORG - Olimpijska pobjednica i svjetska prvakinja u sedmoboju, Šveđanka Karolina Kluft, ozlijedila se za vrijeme tradicionalnog atletskog dvoboja Švedske i Finske na stadionu Ullevi u Goeteborgu. Kluftova se ozlijedila u utrci na 100 metara s preponama, kada je zapela za jednu preponu i pala. Prema prvim prognozama morat će pauzirati najmanje mjesec dana.

CORDOBA - Talijan Leonardo Bertagnolli (Cofidis) pobjednik je druge etape biciklističke utrke po Španjolskoj, Vuelte, koja se danas u dužini od 189.3 kilometara, vozila od Granade do Cordobe. Drugo mjesto je pripalo Australcu Bradleyu McGeeu (FDJ), koji je i preuzeo vodstvo u ukupnom poretku. Treći je bio Španjolac Juan Antonio Flecha (Fassa Bortolo).

BLED - Hokejaši zagrebačkog Medveščaka osvojili su četvrto mjesto na međunarodnom turniru na Bledu. U susretu za treće mjesto Medveščak je izgubio od ljubljanske Olimpije 2:3 (0:0, 1:2, 1:1). Strijelci za Medveščak bili su Mladženović i Kos.

BRUXELLES - Kenijski maratonci Samson Kosgei i Rose Nyangancha pobjednici su maratona u Bruxellesu. Kosgei je slavio u muškoj konkurenciji s rezultatom 2:12,03, drugi je bio njegov sunarodnjak David Ruto (2:15,24), dok je treći bio Tadesse Hailemariam (2:15,51) iz Etiopije. U ženskoj konkurenciji prvo mjesto pripalo je Rosi Nyangancha (2:37,48) ispred Belgijanke Ludmille Afonjusckine (2:47,20) i Ruskinje Helene Jegorove (2:48,51).

ZAGREB - Hrvatski kajakaš Stjepan Janić osvojio je treće mjesto u B finalu kajaka jednosjeda (K-1) na 500 metara na 34. svjetskom prvenstvu na mirnim vodama, koje se od 25. do 28. kolovoza održalo na zagrebačkom Jarunu. Janić je 500 metara prošao za 1:40.594, što je tek pola sekunde slabije vrijeme od pobjednika B finala Bugara Petara Merkova (1:39.988). Drugo mjesto osvojio je Šveđanin Anders Gustafsson (1:40.027).

BRNO - Talijan Valentino Rossi (Yamaha), Španjolac Daniel Pedrosa (Honda) i Švicarac Thomas Luethi (Honda) pobjednici su Velike Nagrade Češke u motociklizmu, što je održana na stazi kraj Brna. Rossi je bio najbolji u klasi MotoGP izborivši se za devetu pobjedu u 11 utrka ove sezone. U klasi do 250 ccm slavio je lider u ukupnom poretku Španjolac Pedrodsa, dok je u najslabijem razredu, 125 ccm, pobjeda također pripala vodećem u ukupnom poretku - Švicarcu Luethiu.

BERLIN - Svjetski prvak u reliju, Francuz Sebastien Loeb (Citroen) slavio je na reliju u Njemačkoj, jedanaestom ispitu svjetskog prvenstva. Loeb je do osme pobjedom ove sezone došao uvjerljivom vožnjom. Na koncu je imao više od 30 sekundi prednosti pred momčadskim kolegom, Belgijancem Francouisom Duvalom, dok je treći bio vozač Peugeota, Finac Marcus Groenhoolm sa više od dvije minute zaostatka. Ovim trijumfom Loeb je učvrstio vodeću poziciju u ukupnom poretku svjetskog prvenstva. Trenutačno ima 93 boda, 32 više od Groenholma, te 48 više od Solberga.

HOUSTON - Premda ima skoro 40 godina, Dikembe Mutombo još uvijek ne razmišlja o prekidu NBA karijere. Centar Houstona potpisao je novi ugovor na dvije godine, koji ga za Rocketse veže do 2007. godine. Mutombo je tijekom 14 godina provedenih u NBA ligi sedam puta izabran u All Stars momčad, a četiri puta bio je proglašen najboljim obrambenim igračem lige.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙