FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Washington minimalizira novo kašnjenje nacrta iračkog ustava

WASHINGTON, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Sjedinjene Državeminimalizirale su u četvrtak otkazivanje sastanka iračkog parlamentapredviđenog za prihvaćanje prijedloga nacrta novog ustava.
WASHINGTON, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Sjedinjene Države minimalizirale su u četvrtak otkazivanje sastanka iračkog parlamenta predviđenog za prihvaćanje prijedloga nacrta novog ustava.

"Diskusije se nastavljaju. Ljudi se sastaju kako bi dovršili tekst. Sastaju se da riješe preostale političke probleme", tvrdio je glasnogovornik State Departmenta Sean McCormack.

"Pitao sam naše veleposlanstvo sudjeluju li sve frakcije (šijitska, sunitska, Kurdi i ostali) u diskusijama. I dobio sam potvrdan odgovor. Svi su angažirani u razgovorima koji traju cijeli dan", dodao je McCormack.

Glasnogovornik je naglasio relativno kratke rokove koje su si zadali, ako se uzmu u obzir problemi koje trebaju riješiti i vrijeme koje im se posvećuje".

Uz to "rok nakon datuma kojeg su početno odredili, predviđen je u Temeljenom zakonu privremenog ustava", primjetio je glasnogovornik.

Voditelj parlamentarne službe za javnost Bishro Ibrahim kazao je u četvrtak kako je sjednica otkazana i dodao da nije utvrđen novi rok zasjedanja Nacionalne skupštine koje je već bilo odgođeno u ponedjeljak kako bi strane dobile trodnevni rok za konzultacije u pokušaju da se dogovore oko nacrta Ustava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙