FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radoš: Istražno povjerenstvo u funkciji političkog obračuna

ZAGREB, 26. kolovoza 2005. (Hina) - Radimiru Čačiću nije niti jednimiskazom ili dokumentom utvrđena odgovornost eventualne protupravnosti,niti pogodovanja trgovačkim društvima dok je bio ministar, rekao jedanas potpredsjednik HNS-a - liberalnih demokrata Jozo Radošreagirajući na nalaz saborskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobuinteresa u obavljanju javnih dužnosti kojeg je ujedno i član.
ZAGREB, 26. kolovoza 2005. (Hina) - Radimiru Čačiću nije niti jednim iskazom ili dokumentom utvrđena odgovornost eventualne protupravnosti, niti pogodovanja trgovačkim društvima dok je bio ministar, rekao je danas potpredsjednik HNS-a - liberalnih demokrata Jozo Radoš reagirajući na nalaz saborskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa u obavljanju javnih dužnosti kojeg je ujedno i član.

Radoš je na konferenciji za novinare ocijenio da je rad povjerenstva služio samo za goli neargumentirani obračun s političkim suparnicima i zbog toga, po njegovoj ocjeni, predstavlja jednu od najnižih točaka srozavanja hrvatskog parlamentarizma i zloporabe parlamentarnih ovlasti.

Glavna zadaća povjerenstva nije bila utvrđivanje istine, nego potvrđivanje početnog političkog stava da je Radimir Čačić kriv, smatra Radoš. Ustvrdio je da je zaključak o pogodovanju donesen bez ikakvog temelja.

Većina članova saborskoga Istražnog povjerenstva u srijedu je prihvatila zaključak u kojem stoji da činjenica da je Ministarstvo javnih radova, obnove i graditeljstva u prošlom mandatu sklapalo ugovore s tvrtkama u vlasništvu tadašnjeg ministra Radimira Čačića upućuje na odnose pogodovanja.

Protiv donesenog zaključka bili su Ljubica Lalić (HSS) i Nenad Stazić (SDP), a u glasovanju o zaključku nije sudjelovao Radoš.

U Čačićevu su slučaju istražena ukupno 63 ugovora, vrijedna oko 220 milijuna kuna. 56 ih je sklopljeno zakonito, usklađenost s propisima nije se mogla utvrditi u dva slučaja, a protupravnost je utvrđena u sklapanju pet.

Uz donesene zaključke i prijedlog mjera Povjerenstvo će saborskom plenumu na raspravu dati i sažetak pisanog izvješća od 160 stranica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙