FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi Zeland: lokalna vlast zabranila pušenje u parkovima i igralištima

WELLINGTON, 19. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Lokalna vlast na NovomZelandu proglasila je deset javnih parkova i dječjih igrališta zonamabez pušenja, uvodeći tako prvu zabranu pušenja na otvorenom u tojzemlji, objavili su novozelandski mediji.
WELLINGTON, 19. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Lokalna vlast na Novom Zelandu proglasila je deset javnih parkova i dječjih igrališta zonama bez pušenja, uvodeći tako prvu zabranu pušenja na otvorenom u toj zemlji, objavili su novozelandski mediji.

Vijeće okruga Južni Taranaki na zapadnoj obali Sjevernog otoka postavilo je natpise: "Ovaj park sadrži svježi zrak Taranakia. Molimo vas na pušite u našim parkovima", piše list Dominion Post.

Glasnogovornik vijeća rekao je da će pušači na ulazu biti zamoljeni da ugase cigaretu, no lokalna vlast ipak neće imati ovlasti kazniti ih ako se ogluše na zamolbu.

Antipušački lobby u međuvremenu tvrdi kako službeni podaci pokazuju da je prodaja cigareta na malo u barovima i klubovima u posljednja tri mjeseca porasla za 3.4 posto, što opovrgava prigovore da zabrana pušenja u restoranima i prostorima za zabavu uvedena u prosincu prošle godine šteti gospodarstvu i turizmu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙