FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 4. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati.
ZAGREB, 4. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Hrvatska Vlada sutra bi trebala utvrditi smjernice ekonomske i fiskalne politike od 2006. do 2008., najavljeno je popodne iz Banskih dvora, koji nisu iznosili pojedinosti o tom dokumentu. Hrvatskom fondu za privatizaciju trebala bi dati 'zeleno svjetlo' da poništi postupak prikupljanja ponuda i odbije sve ponude podnesene temeljem međunarodnog poziva za dodjelu koncesija za obavljanje višenamjenske helikopterske službe (VHS). Prije službenog odlaska na godišnje odmore, članovi Vlade dobit će izvješće o izvršenju državnoga proračuna za prvo polugodište 2005. Očekuju ih i izvješća o pregovorima za sklapanje ugovora između Hrvatske i BiH o dvojnom državljanstvu i o uređenju imovinsko-pravnih odnosa između dviju država, a Vlada bi sutra trebala odlučiti o iznimnoj nabavi stanova za zbrinjavanje stradalnika iz Domovinskog rata.

KARLOVAC - Okruglim stolom o značaju i ulozi operacije "Oluja" i Zbornog područja Karlovac u toj akciji jučer je u Karlovcu započelo četverodnevno obilježavanje desete obljetnice te vojno-redarstvene operacije. Umirovljeni admiral Davor Domazet Lošo rekao je da proslava u Karlovcu ne predstavlja nikakvu "opoziciju" službenoj proslavi desetogodišnjice "Oluje". On smatra da hrvatska službena politika predstavlja opoziciju samim temeljima hrvatske države jer ne slijedi legitimne nacionalne interese i jer je, kako je rekao, od 2000. pristala na politiku Francuske i Engleske te Haškog suda da je Hrvatska nastala na ratnom zločinu. Govoreći o ulozi Zbornog područja Karlovac u "Oluji" general Miljenko Crnjac je ustvrdio da na tom području nije bilo ratnog zločina.

ZAGREB - Ministar kulture Božo Biškupić jučer je najoštrije osudio bacanje više od tisuću knjiga hrvatskih autora u kontejnere i smeće u Bugojnu, prosvjedujući zbog toga, priopćilo je Ministarstvo. Najoštrije osuđujemo takav vandalski čin, ističe Biškupić u prosvjedu adresiranom na Federalno ministarstvo kulture i sporta i ministra Gavrila Grahovca. U kontejnere i smeće, piše Biškupić, bačeno je više od tisuću knjiga dragocjenih naslova hrvatskih autora, što je nedopustivo u vrijeme kada više nitko u civiliziranom svijetu ni ne pomišlja da bi se moglo vratiti vrijeme paljenja i uništavanja knjiga, dragocjene pisane riječi koja svjedoči, svaka na svoj način, o identitetu i kulturnom postignuću pojedinog naroda. Hrvatski ministar izražava nadu da će ministar Grahovac osobno poduzeti sve da bi se učinjena šteta ispravila, a izgredi poput bugojanskog, više ne bi ponovili.

ŠIBENIK - U nevremenu koje je jučer oko 13 sati pogodilo šire šibensko područje najviše je stradao otok Murter, gdje su jaki vjetar i pijavica čupali drveće, prevrtali automobile i kamp-prikolice, a nekoliko je ljudi i ozlijeđeno. Pijavica je zahvatila područje Murtera, Betine, Jezera i Tisnoga. Potopljene su brojne brodice koje su bile privezane na tom području. Više je mještana i gostiju Murtera zatražilo liječničku pomoć u mjesnoj ambulanti, a neki su zbog težine ozljeda upućeni u šibensku Opću bolnicu. Nevrijeme je pogodilo i područje Primoštena, no tamo nema težih posljedica.

DUBROVNIK - U okviru popratnog programa 56. Dubrovačkih ljetnih igara sinoć je u atriju Franjevačkog samostana Male braće u Dubrovniku predstavljena knjiga "Volite li Dubrovnik" Slobodana Prosperova Novaka. Knjiga je objavljena u izdanju nakladničke kuće VBZ, tiskana je na hrvatskom, engleskom i francuskom jeziku, a u njoj su predstavljene znamenitosti Dubrovnika i okolice te najvažniji trenuci iz dubrovačke povijesti i književno-kulturne baštine. Knjiga ima iznimnu kulturološku vrijednost, naglasio je prigodom predstavljanja Ivo Banac koji je podsjetio da je prvo izdanje knjige izašlo 1987. pod nazivom "Dubrovnik iznova", a drugo izdanje 2001. pod nazivom "Dubrovnik ponovljen".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙