FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb proširio listu prioritetnih gradskih projekata

ZAGREB, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Članovi zagrebačkog Gradskogpoglavarstva danas su proširili listu 10-ak prioritenih projekata stri nova projekta pa će se na toj listi naći i gradnja Katoličkogbogoslovnog fakulteta, nove remize ZET-a u Horvaćanskoj ulici i crkvena Savici.
ZAGREB, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Članovi zagrebačkog Gradskog poglavarstva danas su proširili listu 10-ak prioritenih projekata s tri nova projekta pa će se na toj listi naći i gradnja Katoličkog bogoslovnog fakulteta, nove remize ZET-a u Horvaćanskoj ulici i crkve na Savici.

Među dosadašnjim gradskim prioritetima je uređenje bloka Badel i bloka Cesarčeva-Kurelčeva-Vlaška te prostora Branimirova-Koledinečka, zatim realizacija projekta Veletržnice Zagreb i objekta za zlostavljane žene, gradnja tri trgovačka centra i drugo.

Sjednici nije nazočio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić nego njegov zamjenik Ivo Jelušić koji je Bandića ispričao službenim putovanjem u Rijeku.

Na konferenciji za novinare nakon sjednice Poglavarstva, koja je i dalje zatvorena za javnost, Jelušić je ocijenio pozitivnim poslovanje gradskih trgovačkih društava u 2004. temeljem izvješća direktora o poslovanju 23 društva koja su danas prihvatili članovi Poglavarstva.

Dobit 23 gradska trgovačka društva u 2004. je iznosila 195 milijuna kuna, a gubitak 36 milijuna što daje pozitivan financijski saldo od 159 milijuna kuna i približno je 50 posto veći nego u 2003., a veća je i vrijednost investicijskih ulaganja za 12,3 posto. Gubitaši iz 2004. su "Vodoprivreda Zagreb" (24,6 milijuna kuna), "Autobusni kolodvor" - 8,4 milijuna i "Zagreb film" s 3,1 milijun kuna.

Jelušić je za rujan najavio raspisivanje natječaja za izbor direktora gradskih trgovačkih društava.

Grad Zagreb će kupiti zemljište za gradnju Dječjeg vrtića Sesvete - Selčina, a članovi Poglavarstva su dali predhodno mišljenje u postupku izvlaštenja za izgradnju osnovne škole sa športskom dvoranom u Sesvetskim Selima jer s vlasnicima tamošnjeg zemljišta nije moguće sporazumno riješiti imovinsko-pravne donose. Gradnja škole je neophodno potrebna jer broj upisanih učenika u obližnjoj školi godinama prelazi zakonski minimum i to će mišljenje Gradska skupština izložiti i Vladi RH.

Nekoliko urbanističkih planova uređenja upućeno je na javnu raspravu, a utvrđen je program natječaja za izradu urbanističko- arhitektonskog rješenja župne crkve, pastoralnog centra u Župi Krista kralja, dok će izmjene Urbanističkog plana uređenja Središće-zapad biti riješene promjenom Generalnog urbanističkog plana kako bi se kod Muzeja suvremene umjetnosti omogućila gradnja objekata javne i kulturne namjene što u postojećem GUP-u nije predviđeno.

Grad Zagreb je prihvatio generalno pokroviteljstvo nad projektom Savudrija -Prevlaka 2005. maratonca Veljka Rogošića i izdvojit će 150.000 kuna. Iz pričuve će se pak financirati tri filma: po 500.000 kuna izdvojeno je za postprodukciju filma "Libertas" Veljka Bulajića i za film Brune Gamulina "Lumpijeva kuća", dok će film Tomislava Radića "Što je Iva snimila" dobiti 200.000 kuna. Sa 600.000 kuna gradske pričuve poduprto je gostovanje Zagrebačke filharomonije u Japanu i Meksiku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙