FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vladino Povjerenstvo: pomoć romskom naselju stradalom u poplavi

ZAGREB, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Vladino Povjerenstvo za praćenjeprovedbe Nacionalnog programa za Rome danas je na telefonskoj sjedniciodlučilo da se u poplavi stradalim stanovnicima romskog naselja uPodturnu, u Međimurju, pomogne s 80 tisuća kuna.
ZAGREB, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Vladino Povjerenstvo za praćenje provedbe Nacionalnog programa za Rome danas je na telefonskoj sjednici odlučilo da se u poplavi stradalim stanovnicima romskog naselja u Podturnu, u Međimurju, pomogne s 80 tisuća kuna.

Na sjednici, pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor, donesen je zaključak da se s pozicije vladina Ureda za nacionalne manjine - Aktivnost Programi za Rome rasporedi 80.000 kuna za otklanjanje šteta od poplave stanovnicima romskog naselja u općini Podturen u Međimurskoj županiji.

Tako je 50 tisuća kuna namijenjeno kao žurna pomoć stanovnicima romskog naselja u Lončarevu, a 30 tisuća kuna za uređenje dječjeg vrtića u Lončarevu Naselju.

Članovi Povjerenstva također su suglasni da Ured za nacionalne manjine u idućem razdoblju doznači sredstva za izradu detaljnih urbanističkih planova, pripremu financijskog programa uređenja sedam romskih naselja u Međimurju, te za rješavanje smještaja stanovnika romskog naselja u Donjoj Dubravi, priopćeno je iz vladina Ureda za odnose s javnošću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙