FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poplave u Austriji: Zračni most za tisuće blokiranih turista

BEČ, 25. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Vozač automobila kojega jeodnijela bujica pronađen je mrtav u četvrtak u noći na zapaduAustrije, gdje je vojni zračni most počeo opskrbljivati tisuće turistablokiranih bujicama u Tirolu.
BEČ, 25. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Vozač automobila kojega je odnijela bujica pronađen je mrtav u četvrtak u noći na zapadu Austrije, gdje je vojni zračni most počeo opskrbljivati tisuće turista blokiranih bujicama u Tirolu.

Otkrivanjem tijela 81-godišnjeg vozača broj mrtvih popeo se na četiri u tri dana velikih poplava početkom tjedna u Austriji.

Vozač koji nije primijetio da je kolnik uništen pao je u utorak u Litz, planinsku rijeku nabujalu od kiša u području Schrunsa. Njegovo je vozilo nađeno u rijeci čija je razina u međuvremenu pala.

S prestankom kiša u srijedu, stanje se polako popravlja na zapadu, ali nekoliko lokaliteta i dalje je odsječeno od ostatka zemlje u četvrtak.

Četrnaest helikoptera, od čega pet tipa Black Hawk S-70, kojima je uspostavljen zračni most prema blokiranim područjima Tirola, u službi je od srijede.

Austrijski meteorolozi najavili su nove kiše, ali "normalne", za petak nakon kojeg slijedi uglavnom sunčan vikend.

Beč je već odvojio 30 milijuna eura iz fonda za hitne potrebe i okreće se prema Bruxellesu za europsku pomoć.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙