FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vodostaj Mure visok, ali izvanredno stanje još nije proglašeno

ZAGREB, 22. kolovoza 2005. (Hina) - Iako je večeras u 21 sat u MurskomeSredišču izmjeren vodostaj Mure od +401 (cm) izvanredno stanje jošnije proglašeno jer je Mura počela stagnirati u Gornjoj Radgoni uSloveniji, doznaje se u Državnome centru 112.
ZAGREB, 22. kolovoza 2005. (Hina) - Iako je večeras u 21 sat u Murskome Središču izmjeren vodostaj Mure od +401 (cm) izvanredno stanje još nije proglašeno jer je Mura počela stagnirati u Gornjoj Radgoni u Sloveniji, doznaje se u Državnome centru 112.

U Centru ističu da je, bez obzira na to, pripremljeno sve ako tijekom noći ipak dođe do naleta vodenoga vala.

Tijekom poslijepodneva vodostaj Mure je rastao i navečer dosegnuo razinu nakon koje se proglašava izvanredno stanje, a to je, prema informacijama Državnoga hidrometeorološkoga zavoda vodostaj od +400 (cm).

Inače, prema dnevnom hidrološkom izvještaju Državnoga hidrometeorološkog zavoda vodostaj Mure kod Murskoga Središča bio je +370 (cm).

Obilne kiše izazvale su sinoć i danas porast vodostaja rijeka u sjevernoj i istočnoj Hrvatskoj, a na nekim područjima i poplave. Danas je nešto poslije 15 sati zbog visokoga vodostaja Orljave obustavljen željeznički promet na pruzi Pleternica-Našice na djelu između Čaglina i Našica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙