FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Magla na cestama u unutrašnjosti

ZAGREB, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Magla mjestimice smanjujevidljivost na području Gorskog kotara, Like i unutrašnjosti, posebnona autocestama A1 Zagreb-Split od Male Kapele do Gornje Ploče idionici Vrpolje-Dugopolje, te na A2 Zagreb-Macelj, kao i na A3Bregana-Županja od Nove Gradiške do Slavonskog Broda, izvijestio jejutros Hrvatski autoklub.
ZAGREB, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Magla mjestimice smanjuje vidljivost na području Gorskog kotara, Like i unutrašnjosti, posebno na autocestama A1 Zagreb-Split od Male Kapele do Gornje Ploče i dionici Vrpolje-Dugopolje, te na A2 Zagreb-Macelj, kao i na A3 Bregana-Županja od Nove Gradiške do Slavonskog Broda, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Na područjima kojima prolaze navedene dionice kolnici su vlažni i skliski pa je nužno voziti opreznije.

HAK upozorava na moguće odrone zemlje i kamenja na gorske ceste, te duž Jadranske i Ličke magistrale.

Promet je na većini cesta uglavnom slabe do srednje gustoće.

Zatvorena je cesta D46 kod GP Tovarnik za teretna vozila do završetka radova sa strane GP Šid.

Cestom D209 od Murskog Središća prema Sloveniji sva vozila prometuju jednim trakom.

Zbog vode na kolniku zatvorena je lokalna cesta Beketinci-Vuka. Zbog urušavanja kolnika cesta ŽC 3055 Samobor-Rakov Potok, u mjestu Plešivica, zatvorena je za vozila iznad 5t ukupne mase, osim autobusa.

Do 10. rujna, zbog radova, zatvara se dionica ceste D41, Gola-Gotalovo. Promet se svakodnevno zatvara od 7 do 20 sati, a obilazak je preko Repaša i Molvi.

Do 4. rujna, zbog pirotehničkog pregleda i pretraživanja terena, svakodnevno će se zatvarati D7 između Bilja i Osijeka, od 8 do 14 i od 16 do 20 sati, a vozila će se propuštati posljednjih 15 minuta u satu. Iz istog razloga, do 1. rujna, zatvara se dio ceste D 4 Županja-Lipovac južno od Lipovca, i D 57 Nijemci-Lipovac kod Lipovca, svaki dan od 8 do 18 sati, a vozila će se također propuštati posljednjih 15 minuta u satu.

Do 4. rujna zbog radova će biti zatvorena obilaznica grada Osijeka od nadvožnjaka u Ul. Sv. Leopolda Bogdana Mandića do nadvožnjaka u Ul. kneza Trpimira, a obilazan smjer će biti označen.

- Danas 25.kolovoza u 9 sati će se na 15 minuta zatvarati autocesta A6 Rijeka-Zagreb, kod tunela Veliki Gložac, zbog radova,

- Zbog radova na čvoru Jankomir (A 3), zatvoren je krak Sv. Nedelja-Zaprešić. Vozi se zaobilazno: Škorpikova-Aleja Bologne.

- Do danas 25. kolovoza zatvoren je dio Podravske magistrale Slatina-Našice, zbog obnove kolnika između Čačinaca i Donje Motičine. Obilazan smjer: Slatina-Donji Miholjac-Našice.

- Do 28. kolovoza za sav se promet zbog razminiranja zatvara dio D42 Josipdol-Poljanak, na dijelu od Saborskog do Ličke Jasenice.

Putnički promet je povremeno pojačan na GP Macelj u oba smjera ali bez čekanja. Na većini graničnih prijelaza također nema čekanja.

Zbog visokog vodostaja ne vozi skela na GP Svilaj do daljnjega.

Trajekti plove redovito.

HAK podsjeća vozače da i danju voze s uključenim svjetlima, prilikom skretanja obvezno uključe pokazivače smjera,

da poštuju ograničenja brzine i prometnu signalizaciju (osobito ispred tunela), vozeći kroz tunel skinu sunčane naočale, djecu smjeste u prikladne sjedalice, da drže propisani razmak između vozila, ne pretječu vozila u koloni,

te da izbjegavaju telefoniranje u vožnji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙