FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina: u prvih pola godine u prometu poginulo 46 tisuća ljudi, 236 tisuća ozlijeđeno

PEKING, 12. kolovoza 2005. (Hina/AP) - U prvih šest mjeseci ove godinena kineskim je cestama poginulo oko 46 tisuća ljudi, a ozlijeđeno jenjih oko 236 tisuća, objavile su u petak kineske vlasti.
PEKING, 12. kolovoza 2005. (Hina/AP) - U prvih šest mjeseci ove godine na kineskim je cestama poginulo oko 46 tisuća ljudi, a ozlijeđeno je njih oko 236 tisuća, objavile su u petak kineske vlasti.

U prvoj polovici godine dogodilo se oko 229 tisuća prometnih nesreća, koje su, osim ljudskih života, za posljedicu imale i ekonomski gubitak od oko 95 milijuna eura, objavila je službena kineska novinska agencija Xinhua, pozivajući se na izvješće kineskog Ministarstva javne sigurnosti.

Lani je u prometnim nesrećama poginulo više od 107 tisuća ljudi, crna brojka koja kineske ceste čini najpogibeljnijima na svijetu.

Uzroci nesreća, koji se ponavljaju gotovo svakodnevno, uglavnom su prebrza vožnja, loše ceste i preopterećena vozila, a većem broju nesreća pridonosi i povećanje broja ljudi koji posjeduju osobno vozilo, što je posljedica kineskog ekonomskog 'booma' u zadnjih nekoliko godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙