FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nove poplave u Rumunjskoj, Mađarskoj, Bugarskoj, Slovačkoj

ZAGREB, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Obilne kiše nastavile su u srijedupadati u istočnoj Europi, prisiljavajući ljude na evakuaciju iz domovai nanoseći velike štete stambenim objektima i infrastrukturi, objavilisu lokalni mediji.
ZAGREB, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Obilne kiše nastavile su u srijedu padati u istočnoj Europi, prisiljavajući ljude na evakuaciju iz domova i nanoseći velike štete stambenim objektima i infrastrukturi, objavili su lokalni mediji.

U gradu Gorju na jugu Rumunjske, stotine stanovnika prebačene su na sigurno kada je bujica poplavila njihove domove. U Bistriti je došlo do iskakanja vlaka iz tračnica uzrokovanog poplavom, prenosi agencija Mediafax. Vlasti prenose da su dvije osobe poginule - jedna se 75-godišnja starica udavila, a 48-godišnji muškarac smrtno je stradao od udara munje.

Obilne kiše padaju i na sjeveru te na istoku Mađarske. U Szikszu je evakuirano 30 kuća, a spasilačke službe intervenirale su u posljednja 24 sata 310 puta kako bi ispumpale vodu iz podruma.

Južnije u Bugarskoj izvanredno stanje ostaje na snazi u 14 okruga nakon što su se lokalne rijeke izlile iz korita i preplavile obale. Oko 20 osoba poginulo je u olujama i poplavama od lipnja, a oko 10.000 ljudi ostalo je bez domova.

Agencije također prenose da su obilne kiše poplavile domove u Slovačkoj i da vodostaj Dunava nastavlja rasti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙