FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija planira u 2006. uštedjeti 17,5 milijardi eura

RIM, 23. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Talijanska vlada planira idućegodine uštedjeti 17,5 milijardi eura kako bi ispunila svoje obveze upogledu smanjivanja proračunskog manjka, rekao je talijanski ministargospodarstva Domenico Siniscalco u intervjuu za talijanski listCorriere della Sera.
RIM, 23. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Talijanska vlada planira iduće godine uštedjeti 17,5 milijardi eura kako bi ispunila svoje obveze u pogledu smanjivanja proračunskog manjka, rekao je talijanski ministar gospodarstva Domenico Siniscalco u intervjuu za talijanski list Corriere della Sera.

Uštede će uglavnom biti postignute kroz smanjivanje javne potrošnje i povećanjem porezne osnove kao rezultat borbe protiv izbjegavanja plaćanja poreza, najavio je.

Od ukupnog iznosa, 11,5 milijardi eura bit će iskorišteno za smanjivanje proračunskog manjka na 3,8 posto BDP-a. Italiji je Europska komisija dala rok do 2007. da smanji svoj proračunski manjak ispod tri posto BDP-a kao što zahtijevaju pravila članstva u eurozoni.

Preostalih šest milijardi eura bit će iskorišteno za stimuliranje gospodarstva, izjavio je Siniscalco.

Priprema prijedloga proračuna za 2006. dolazi u teška vremena za vladu premijera Silvija Berlusconija, koji je suočen s izborima iduće godine. Talijansko gospodarstvo palo je u recesiju početkom godine a vlada predviđa ove godine njegovu stagnaciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙