FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ATP Umag: Mesić i Gašparovič na finalu

UMAG, 31. srpnja 2005. (Hina) - Presjednik Republike Hrvatske StjepanMesić zajedno sa slovačkim kolegom Ivanom Gašparovičem nazočio jefinalnom dvoboju 16. izdanja ATP turnira u Umagu.
UMAG, 31. srpnja 2005. (Hina) - Presjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić zajedno sa slovačkim kolegom Ivanom Gašparovičem nazočio je finalnom dvoboju 16. izdanja ATP turnira u Umagu.

Hrvatskog i slovačkog predsjednika je na kompleksu Teniskog centra Stella Maris dočekao direktor turnira Slavko Rasberger sa suradnicima, a potom su, već po tradiciji, popili kavu u jednom od obližnjih ugostiteljskih objekata. Direktor Rasberger je hrvatskoga i slovačkoga upoznao sa rekordnim posjetom gledatelja na turnira čije je dvoboje u sedam pratilo čak 25.000 ljudi sa kupljenim kartama.

Umaški turnir se afirmirao po velikim igračima, ali i po sjajnom radu skupine antuzijasta koji su turnir uzdigli doista na svjetsku razinu, kazao je predsjednik Mesić, dodavši kako je prva asocijacija na Umag tenis, a ne sam grad.

Vjerujem da bi se u svim turističkim gradovima u Hrvatskoj mogla pronaći slična spona sporta i turizma, da se uz uobičajenu ponudu nađe i još ponešto po čemu će taj grad postati prepoznatljiv, izjavio je Mesić, koji je na pitanje za koga će navijati u finalnom dvoboju kazao kako je Moya njegov favorit zbog svega što je učinio za Hrvatsku, ai da je Coria je vrhunski tenisač.

Kako su i Hrvatska i Slovačka u polufinalu prestižnog Davis Cupa, te bi se hrvatski i slovački tenisači sastali u finalu ukoliko Hrvatska svlada Rusiju u Splitu, a Slovačka kod kuće Argentinu, Mesić je upitan je li o tome razgovarao sa slovačkim kolegom.

Pričali smo o mogućem finalu Hrvatska - Slovačka koje bi se onda igralo u Slovačkoj. Obojica su se složili da bi to bilo fantastično, jer bi to značilo da su uspjeli i jedni i drugi.

Finalni dvoboj pratili su u svečanoj loži Središnjeg terena istarski županom Ivan Jakovčić, guverner Narodne banke Hrvatske Željko Rohatinski, predsjednik Slovenskoga olimpijskoga odbora Janez Kocijančić, umaški gradonačelnik Vlado Kraljević, te gospodarstvenici Goran Štrok, Franjo Luković, Darko Marinac i mnogi drugi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙