FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ICTY: Sin odbacio istinitost svjedočenja svoga oca, Miloševićeva svjedoka

PRIŠTINA, 20. kolovoza 2005. (Hina) - Sin Shabana Fazliua, svjedokaobrane Slobodana Miloševića pred Haškim tribunalom, posjetio jenekoliko medija na Kosovu kako bi opovrgnuo istinitost tvrdnji koje jenjegov otac iznio ovoga tjedna u den Haagu, prenose u subotuelektronski mediji na Kosovu.
PRIŠTINA, 20. kolovoza 2005. (Hina) - Sin Shabana Fazliua, svjedoka obrane Slobodana Miloševića pred Haškim tribunalom, posjetio je nekoliko medija na Kosovu kako bi opovrgnuo istinitost tvrdnji koje je njegov otac iznio ovoga tjedna u den Haagu, prenose u subotu elektronski mediji na Kosovu.

"Ja sam Faruk Fazliu, sin Shabana Fazliua, koji je svjedočio u Haagu u obrani Miloševiću. Sve što je on ondje rekao neistina je", kazao je.

Shaban Fazliu je u četvrtak u den Haagu podupro Miloševićeve teze da su Albanci masovno bježali s Kosova zbog bombardiranja NATO-a i po zapovjedima OVK-a, a ne zbog napada srpske vojske te da je od 1985. postojao navodni cilj o etničkom čišćenju nealbanskog stanovništva u čijoj je provedbi naoružanjem i obukom OVK prednjačila albanska dijaspora.

Cijela se obitelj odrekla Shabana Fazliua koji od završetka sukoba na Kosovu živi u Srbiji, otkrio je mladi Fazliu i ustvrdio da je njegov otac bio plaćeni suradnik srpske policije.

Izjavio je da je o svemu obavijestio i Ured Haškog tribunala u Prištini.

"Njima sam rekao da je on radio sa Srbima tijekom rata na Kosovu, otkako su Srbi pobjegli, pobjegao je i on", rekao je Faruk Fazliu.

Opovrgnuo je navodnu otmicu svoje sestre o čemu je njegov otac govorio tijekom svjedočenja u četvrtak, a odbacio je kao laž i navodni palež njihove kuće koji su, kako je ustvrdio njegov otac, podmetnuli pripadnici bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).

"Sve su to laži", kazao je elektronskim medijima Faruk Fazliu.

Shaban Fazliu (46), iz Uroševca drugi je Albanac koji je svjedočio u obrani bivšeg jugoslavenskog predsjednika Slobodana Miloševića kojemu se sudi za genocid u BiH i

zločine protiv čovječnosti u Hrvatskoj i na Kosovu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙