FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prve velike kinesko-ruske vojne vježbe na kineskom tlu

PEKING, 20. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Prva velika kinesko-ruskavojna vježba proširila se u subotu na kinesko tlo uz sudjelovanjeelitnih postrojbi dviju bivših suparničkih sila, objavila je službenaagencija Nova Kina.
PEKING, 20. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Prva velika kinesko-ruska vojna vježba proširila se u subotu na kinesko tlo uz sudjelovanje elitnih postrojbi dviju bivših suparničkih sila, objavila je službena agencija Nova Kina.

Kineski i ruski vojnici su rano ujutro započeli drugu fazu vojnih vježbi, nazvanih "Mirovna misija 2005", koje bi trebale trajati do 25. kolovoza, precizira isti izvor.

Deset tisuća vojnika dviju vojski sudjeluje u vježbama, od kojih je više od 7 tisuća kineskih vojnika, prenosi Nova Kina.

Vježbe u kojima sudjeluju brodovi, podmornice, bombarderi, helikopteri i borbeni zrakoplovi počele su u četvrtak u Vladivostoku, na ruskom Dalekom istoku.

"Zajednički manevri trebaju popraviti sposobnosti kineske i ruske vojske da se bore protiv nove prijetnje, suoče s krizama i organiziraju koordinirane akcije", navodi kineska agencija koja dodaje da se vježbe održavaju u kontekstu "borbe protiv terorizma, separatizma i ekstremizma".

Moskva i Peking tvrde da te vježbe, dosad neviđenih razmjera, nisu usmjerene ni protiv koje zemlje, želeći time smiriti zabrinutost Washingtona, koji nije pozvan kao promatrač.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙