FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nagradu za najgori književni opis dobila usporedba ženskih grudi i karburatora

SAN JOSE, 30. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Analitičar u Microsoftuzaradio je ovogodišnju nagradu za najlošije pisanje usporedivšimilovanje ženskih grudi s popravljanjem karburatora.
SAN JOSE, 30. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Analitičar u Microsoftu zaradio je ovogodišnju nagradu za najlošije pisanje usporedivši milovanje ženskih grudi s popravljanjem karburatora.

"I dok je buljio u njezine pozamašne grudi, sanjario je o dvostrukom Strombergovom karburatoru u svom starom modelu Triumpha, visoko funkcionalnom, a opet dopadljivo oblikovanom, kako se uzdiže na vrhu dovodne cijevi, kako željno i molećivo iščekuje da iskusne ruke male čvoraste kapice na mlaznicama pregledaju i podese kao što je i opisano u sedmom poglavlju automehaničarskog priručnika", napisao je Dan McKay i tim opisom osvojio tradicionalnu godišnju nagradu Bulwer-Lytton što je za najgoru uvodnu rečenicu u stvarnom ili izmišljenom književnom djelu koju već 23 godine dodjeljuje sveučilište u kalifornijskom San Joseu.

McKay (43), Amerikanac iz Sjeverne Dakote, za svoj je opis osvojio 250 dolara i put u Kinu.

Nagrada je inspirirana Edwardom Georgeom Earlom Bulwer-Lyttonom, književnikom iz 19. stoljeća, koji je svoju novelu "Paul Clifforord" otvorio sada već legendarnom rečenicom - "Bila je to mračna noć".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙