FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bombaj: 89 mrtvih od bolesti izazvanih zagađenom vodom

NEW DELHI, 13. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Nakon jakih kiša i poplavau Bombaju broj umrlih od bolesti izazvanih zagađenom vodom popeo se na89, priopćili su gradski dužnosnici.
NEW DELHI, 13. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Nakon jakih kiša i poplava u Bombaju broj umrlih od bolesti izazvanih zagađenom vodom popeo se na 89, priopćili su gradski dužnosnici.

Prema neslužbenim izvješćima, umrlih je više od stotinu. Državne bolnice su prepune, a privatne su ponudile besplatno liječenje siromašnima.

U bombajske bolnice primljeno je više od 4000 pacijenata zbog sumnje da su zaraženi leptospirozom i drugim bolestima uzrokovanim prljavom vodom, izvijestila je televizijska mreža NDTV.

Leptospirozu uzrokuje izloženost vodi zagađenoj životinjskim urinom, posebno štakora. Simptomi leptospiroze su povraćanje i povišena temperatura. Liječi se antibioticima.

Bombajski dužnosnici kažu da je situacija pod nadzorom te da nije riječ o epidemiji.

Prema podacima gradskih vlasti tijekom posljednja 24 sata u bolnice su primljena 132 pacijenta pod sumnjom da su zaraženi bolestima uzrokovanim prljavom vodom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙