FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Peru: Premijerom imenovan dosadašnji ministar gospodarstva Kuczynski

LIMA, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Peruanski predsjednik AlejandroToledo imenovao je u utorak na čelo vlade ministra gospodarstva kojemuistječe madnat, Pedra Pabla Kuczynskog, sa zadaćom da okonča političkukrizu započetu prošlog tjedna.
LIMA, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Peruanski predsjednik Alejandro Toledo imenovao je u utorak na čelo vlade ministra gospodarstva kojemu istječe madnat, Pedra Pabla Kuczynskog, sa zadaćom da okonča političku krizu započetu prošlog tjedna.

Kuczynski (66), stiže na mjesto Carlosa Ferrera koji je podnio ostavku prošlog tjedna prosvjedujući protiv Toledove odluke da na dužnost ministra vanjskih poslova imenuje svoga saveznika Fernanda Oliveru.

Ferrerov odlazak potaknuo je ostavku cijele vlade, a dva dana poslije povukao se i sam Olivera produbivši krizu te je peruanski predsjednik ponovo sastavio vladu imenujući nove osobe na ključna ministarska mjesta.

Kuczynski je ugledni ekonomist koji je nedavno bio predstavljen kao kandidat za predsjednika Interameričke banke za razvoj. Održava dobre veze s glavnim oporbenim čelnicima koji su, jednako kao i gospodarski krugovi, sa zadovoljstvom prihvatili njegovo imenovanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙