FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U lipnju porast izdanih građevnih dozvola i vrijednosti radova

ZAGREB, 16. kolovoza 2005. (Hina) - Broj izdanih građevnih dozvola ulipnju ove godine viši je za 17,2 posto nego u prošlogodišnjem lipnju,dok je znatno više u lipnju porasla vrijednost radova predviđenih timdozvolama, čemu je ponajviše doprinio znatan rast vrijednosti radova uizgradnji ostalih građevina.
ZAGREB, 16. kolovoza 2005. (Hina) - Broj izdanih građevnih dozvola u lipnju ove godine viši je za 17,2 posto nego u prošlogodišnjem lipnju, dok je znatno više u lipnju porasla vrijednost radova predviđenih tim dozvolama, čemu je ponajviše doprinio znatan rast vrijednosti radova u izgradnji ostalih građevina.

Prema podatcima Državnog zavoda za statistiku, u lipnju ove godine u Hrvatskoj je izdano 1.178 građevnih dozvola, što je 173 dozvole, ili 17,2 posto više nego u lipnju prošle godine.

Izdanim građevnim dozvolama u lipnju predviđena je vrijednost radova u visini 2,4 milijarde kuna, što je gotovo dvostruko, ili točnije 95,2 posto, više nego li u lipnju prošle godine (kada je vrijednost radova iznosila 1,17 milijardi kuna).

Na to je ponajviše utjecao porast vrijednosti radova na ostalim građevinama, odnosno prije svega infrastrukturnim objektima kao što su ceste, cjevovodi, mostovi, ili sportski tereni i slično.

Naime, od ukupne vrijednosti na ostale se građevine odnosi 984,7 milijuna kuna, što je 642 milijuna, ili gotovo 188 posto više nego li u lipnju prošle godine.

To je ujedno i najviša mjesečna vrijednost građevnih radova predviđenih izdanim građevnim dozvolama za ostale građevine u proteklih godinu i pol dana, odnosno od kraja 2003. godine, a posljednji put vrijednost veća od 900 milijuna kuna na ostalim građevinama zabilježena je u listopadu prošle godine (931 milijun).

Prema statističkim podatcima za prvo polugodište, u tom je razdoblju izdano ukupno 6.465 građevnih dozvola, što je 178 dozvola, ili 2,8 posto više nego u istom razdoblju lani.

Od ukupnog broja dozvola izdanih u prvih šest mjeseci na zgrade se odnosi 5.755 dozvola, a na ostale građevine 710 dozvola.

Statistika također pokazuje da je izdanim građevnim dozvolama u prvom polugodištu ove godine predviđena izgradnja 10.966 stanova.

Građevnim dozvolama izdanim u prvom polugodištu predviđeno je izvođenje građevinskih radova u ukupnoj vrijednosti 10,85 milijardi kuna, što je 118 milijuna kuna manje nego li u isto vrijeme lani.

Na to je pak utjecala nešto niža vrijednost radova na ostalim građevinama, u prvom polugodištu ove godine građevnim dozvolama za te građevine predviđena je izgradnja u vrijednosti od 3,64 milijarde kuna, dok je u isto vrijeme prošle godine ta vrijednost bila 3,76 milijardi kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙