FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska do 4,30 sati

ZAGREB, 16. kolovoza 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijestiiz Hrvatske do 4,30 sati.
ZAGREB, 16. kolovoza 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Promet od mora prema unutrašnjosti od 23 sata sve je rijeđi. Najgušći je, a i najsporije se vozi Ličkom magistralom od Slunja prema Karlovcu, osobito kod Turnja. Pojačan je i promet autocestom od Karlovca prema Zagrebu. Na naplati Lučko na ulasku u Zagreb nema čekanja. Na graničnim prijelazima Macelj i Bregana na izlasku se ne čeka duže od 15 minuta. U trajektnim se lukama više ne čeka.

ZAGREB - Maloprodajne cijene Supera 98 od danas su više za 3,1 posto, Eurosupera 95 za 1,7 posto, Supera 95 za 3 posto, Supera plus 98 za 3,4 posto, Eurodizela za 2,1 posto, Dizela za 2,2 posto, plavog Eurodizela za 4,1 posto, a Loživog ulja (ekstra lako) za 2,7 posto, izvijestili su iz INA-e. Nove Inine maloprodajne cijene vrijede do 29. kolovoza. Litra motornog benzina s olovom Super 98 prodavati će se po 8,30 kuna, bezolovni Eurosuper 95 po 7,85 kuna po litri. Nova cijena Supera 95 je 7,93 kune, Supera plus 98 - 8,25 kuna, dizela - 7,11 kuna, plavog Eurodizela - 4,28 kuna, Eurodizela - 7,29 kuna, a Loživog ulja-ekstra lakog - 4,52 kune po litri.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić izjavio je jučer u interviewu za Hrvatski radio da je situacija teška za generala Antu Gotovinu, i za Hrvatsku, ukoliko on i dalje bude inzistirao na neodazivanju Haaškom sudu. Mesić drži da će se uskoro vidjeti što će Gotovina učiniti, jer se sada suzio prostor haaškim optuženicima generalu Ratku Mladiću i bivšem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, a general Gotovina, ističe Mesić, nema razloga stavljati se u njihov krug. Mladić i Karadžić su planirali i izveli zločin genocida do krajnjih razmjera, rekao je Mesić. Mesić smatra isključenim da je Gotovina u Hrvatskoj.

BRIJUNI - U tvrđavi Minor na Malom Brijunu ekipa teatra Ulysses sinoć je na konferenciji za novinare najavila ovogodišnju svečanu premijeru Shakespearovog Hamleta, koja će se u tvrđavi Minor održati 19. kolovoza. Redateljica je Lenka Udovički, Hamleta glumi Goran Navojec, Horacia Senad Bašić, duh Hamletova oca Antun Juran, dok će glas Hamletovu ocu posuditi Rade Šerbedžija. Danskog kralja Klaudija igrat će Aleksandar Cvjetković, a Ksenija Ugrina tumačit će ulogu Gertrude, Hamletove majke. Danko Ljuština odigrat će ulogu Polonija, ulogu njegova sina Laerta tumačit će Mario Mirković, dok će Ofeliju glumiti Lucija Šerbedžija.

ZAGREB - Splitski brodar Jadroplov završio je prvo ovogodišnje polugodište s neto dobiti većom od 30 milijuna kuna, što je za 15 posto veća dobit u odnosu na isto razdoblje lani. Dobit po dionici povećana je 50 posto, na 13,34 kune, pokazuju podaci iz financijskog izvješća Jadroplova, koje prenosi Zagrebačka burza. Jadroplov je u prvih šest mjeseci ostvario ukupno 175,07 milijuna kuna prihoda, što je za 23 posto više nego u prvoj polovici 2004.

ZAGREB - Broj izdanih građevnih dozvola u lipnju ove godine viši je za 17,2 posto nego u prošlogodišnjem lipnju, dok je znatno više u lipnju porasla vrijednost radova predviđenih tim dozvolama, čemu je ponajviše doprinio znatan rast vrijednosti radova u izgradnji ostalih građevina. Prema podatcima Državnog zavoda za statistiku, u lipnju ove godine u Hrvatskoj je izdano 1.178 građevnih dozvola, što je 173 dozvole, ili 17,2 posto više nego u lipnju prošle godine.

HVAR - Najveća hvarska hotelska tvrtka Sunčani Hvar prvo je ovogodišnje polugodište poslovala s 12,03 milijuna kuna gubitka, što je u odnosu na isto lanjsko razdoblje 3,9 posto manji gubitak, podaci su iz polugodišnjeg poslovnog izvješća te tvrtke koje prenosi Varaždinska burza. U Sunčanom Hvaru su u prvoj polovici ove godine ostvareni 3,1 posto veći ukupni prihodi nego u lanjskom prvom polugodištu ili 14,36 milijuna kuna veći, od čega se 97 posto ili 13,94 milijuna kuna odnosilo na poslovne prihode, koji su pak u odnosu na lani porasli 1,4 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙