FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pakistanska vojska pokrenula ofanzivu protiv militanata

MIRANŠAH, 17. srpnja 2005. (Hina/AFP) - U sukobima na sjeverozapaduPakistana blizu afganistanske granice pripadnici pakistanske vojske unedjelju su ubili 17 muslimanskih militanata, izvijestili su vojnidužnosnici.
MIRANŠAH, 17. srpnja 2005. (Hina/AFP) - U sukobima na sjeverozapadu Pakistana blizu afganistanske granice pripadnici pakistanske vojske u nedjelju su ubili 17 muslimanskih militanata, izvijestili su vojni dužnosnici.

Jedan pakistanski vojnik poginuo je u sukobima blizu glavnog grada pokrajine Sjeverni Waziristan Miranšaha, izvijestio je glasnogovornik vojske, general Sahukat Sultan, dodavši kako je zarobljeno pet osoba.

Napetost u Sjevernom Waziristanu raste već nekoliko mjeseci otkad je vojska pojačala napade na članove al-Qaide u susjednom Južnom Waziristanu. Do incidenta je došlo dva dana nakon što su američke vojne snage u Afganistanu ubile 24 osobe sumnjajući da su pripadnici al-Qaide i talibana u Sjevernom Waziristanu. Pakistan, saveznik SAD-a u kampanji protiv terorizma, duž afganistanske granice razmjestio je 70.000 vojnika kako bi se spriječio ulazak članova al-Qaide i talibana u tu zemlju iz Afganistana.

U nizu akcija od početka godine uništeno je više uporišta militanata koji se povezuju s al-Qaidom, pri čemu je poginulo više stotina pobunjenika, a stradalo je i 250 vojnika, izvijestili su pakistanski izvori. Pretpostavlja se da se u tom planinskom i teško pristupačnom području skriva Osama Bin Laden.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙