FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najmanje je 15 osoba ubijeno u sukobima u Iraku

BAGDAD, 20. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Najmanje je petnaest Iračanaubijeno, a 44 su ranjena u srijedu u više napada diljem zemlje,doznaje se od policijskih, vojnih i bolničkih izvora.
BAGDAD, 20. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Najmanje je petnaest Iračana ubijeno, a 44 su ranjena u srijedu u više napada diljem zemlje, doznaje se od policijskih, vojnih i bolničkih izvora.

Tijekom jutra najmanje je osam novaka ubijeno, a 26 ih je ranjeno kada je napadač samoubojica aktivirao svoj eksplozivni pojas ispred središta za novačenje iračke vojske Mouthanna u Bagdadu, navodi izvor u ministarstvu unutarnjih poslova.

U napadima sjeverno od Bagdada ranjena su dva iračka vojnika i dva civila, dodaje isti izvor.

Sjeverno od Bagdada, u Samarri, irački je vojnik ubijen, a još četiri su ranjena u sukobima s pobunjenicima, dok je jedan pobunjeni ubijen, a dva su iračka vojnika ranjena u okršajima istočno od Balada, 70 kilometara sjeverno od Bagdada, navodi vojni izvor.

Prema istom izvoru, irački vozač je smrtno stradao, a sedam iračkih zaštitara ranjeno je u eksploziji dviju naprava kućne izrade postavljenih uz cestu kojom je prolazio konvoj s opremom za iračku vojsku u Touzu, 200 kilometara sjeverno od Bagdada.

Pobunjenik je ubijen, a vojnik je ranjen u okršajima u Al-Charqatu sjeverno od Bagdada, javlja policijski izvor.

Tri vlasnika benzinske crpke ubijena su, a dva su radnika rafinerije u Baiju (200 kilometara sjeverno od Bagdada) ranjena u gužvi zbog nabavke goriva, javlja policijski izvor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙