FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Iraku nove više 25 mrtvih među Iračanima, 4 američka vojnika

BAGDAD, 10. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Najmanje je 15 Iračanaubijeno, među kojima i civili, a 25 je ranjeno u napadima u Iraku usrijedu, dok su američki izvori izvijestili o pogibiji četvoricenjezinih vojnika u napadima dan ranije, a medicinski irački izvori oubojstvu 10 liječnika, također u utorak.
BAGDAD, 10. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Najmanje je 15 Iračana ubijeno, među kojima i civili, a 25 je ranjeno u napadima u Iraku u srijedu, dok su američki izvori izvijestili o pogibiji četvorice njezinih vojnika u napadima dan ranije, a medicinski irački izvori o ubojstvu 10 liječnika, također u utorak.

U Bagdadu su četiri Iračana, od kojih su dvojica bili policajci, ubijeno, a osam ranjeno u samoubilačkom napadu.

U Falluji je ubijen irački novinar Abdel Qader al Badrani dok se vozio pored iračke vojne ophodnje, a njegov je pratilac ranjen.

Blizu grada Hille, 100 kilometara južno od Bagdada, četiri su Iračana ubijena, devet ih je ranjeno, a 19 uhićeno u zajedničkoj iračko-američkoj operaciji.

Nešto ranije je američka vojska objavila da su četiri njezina vojnika ubijena, a šest ranjeno u utorak kasno navečer kada je njihova ophodnja napadnuta u Bayji, 180 kilometara sjeverno od Bagdada.

Također u utorak nepoznati su napadači napali skupinu liječnika na njihovu putu prema Ramadi, zapadno od Bagdada, pri čemu ih je deset ubijeno.

U Ramadi je u srijedu američka vojska ubila četiri Iračana dok su pokušavali postaviti bombu na cesti.

U sjevernom gradu Kirkuku policijski je časnik fatalno ranjen u napadu nepoznatih napadača i ozljedama je podlijegao na putu u bolnicu.

U Bagdadu je jedan policajac ubijen, a sedam civila ranjeno kada je granata pala na autobus.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙